Frank Zappa - One Shot Deal!!! (2008)

Label: Zappa

1. Bathtub Man (5:43)
  2. Space Boogers (1:24)
  3. Hermitage (2:00)
  4. Trudgin' Across the Tundra (4:01)
  5. Occam's Razor (9:11)
  6. Heidelberg (4:46)
  7. The Illinois Enema Bandit (9:27)
  8. Australian Yellow Snow (12:26)
  9. Rollo (2:57)
Nieuwe Zappa

Reeds besteld. Verwacht 'm binnen enkele dagen. Schijnt een mooie release te zijn.

Hij is binnen.

Bathtub Man is een heerlijk laid back bluesnummer. Later meer.....

avatar van Reinbo
Voor iedereen die og twijfelt aan de gitaar grootheid van Zappa:

Occam's Razor 9:11
Heidelberg 4:46
The Illinois Enema Bandit

Nu al 4* met kans op verhoging.

avatar van Reinbo
Ben weer een paar luisterbeurten verder en het is toch wel een heerlijke cd. Komt erg dicht bij de 4,5, maar de cd bevat te weinig nieuws en is net te divers (fragmentarisch). In ieder geval een hele mooie nieuwe uitgave.

avatar van dj maus
Vind 'm toch wat rommelig.

Occam's Razor is wel een erg vette versie van On The Bus / Toad-O Line (je hoort hier ook goed waarom het Toad-O (Toto) Line heet!)

Heidelberg is ook tof (een solo uit Inca Roads, als ik het goed hoor)

De zoveelste versie van Illinois Enema Bandit had voor mij niet gehoeven.

De reden waarom ik 'm toch ga aanschaffen, is Australian Yellow Snow. De zoveelste versie van... maar deze is wél significant anders en ontzettend goed!

Reinbo schreef:
Nieuwe Zappa

waar heb je um besteld?

Joy schreef:

waar heb je um besteld?

Ik zojuist bij Barfko Swill, samen met Wazoo.

Zag ik dat ze die Everything Is Healing Nicely ook voor $20 hadden, maar die heb ik net al via eBay gescoord (ietsje duurder).

avatar van Reinbo
Dan ga ik EIHN ook maar even mij Barfko halen.

Ik ben nog niet overtuigd, misschien nog wat vaker draaien. Ik deel de kritiek dat het wat rommelig is. En niet elk nummer is even interessant, natuurlijk wel leuk om andere uitvoeringen van Rollo en Yellow Snow te hebben.

dj maus schreef:

is dus feitelijk de versie van Inca Roads waaruit de solo is geknipt die op Joe's Garage gebruikt is

dj maus schreef:

Heidelberg is ook tof (een solo uit Inca Roads, als ik het goed hoor)

Hier bedoelde ik Yo' Mama.
Occam's Razor is dus een Inca Roads-solo (zoals zovele gitaarsolo's, o.a. ook op Shut Up...)

Joy
ook deze loopt langzaamaan binnen

ben zeer benieuwd

beetje overdreven ken de helft nog niet van de andere uitgaven van afgelopen 2 jaar, magoed, ken ut maar vast binne hebbe

avatar van dj maus
dit is wel één van de betere, samen met Wazoo

zo

binnen

net ff snel joe's corsage doorheen gespoeld en die viel wat tegen

dit klinkt vanaf noot 1 alweer erg lekker maar het is dan ook een blues en dan zit je al snel goed

bathtub man had zo op roxy kunnen staan

belooft wat

Wat zo klote is bij Barfco Swill is dat het alleen met credit card betaald kan worden. Is dat nog steeds zo?

Joy
geen id ik heb um nie origineel

ff snel dorheen geskipt

tis vanalles wat, blues, wat typische zappa flauwekul, wat freejazz, wat intermezzos en daartussen in behoorlijke goeie stukken bekende en onbekende muziek van de meester

LocoHermano

Joy
ja vet, maar wel wat standaard voor zappas begrippen ,hij heeft dit eerder gedaan en beter, shut up en guitar

wat me blijft opvallen bij de muziek van zappa, ook deze plaat weer, is de enorme vrijheid van zijn muziek

klasse

(zeg ik, illinois enema bandit;)

LocoHermano schreef:

Occam's Razor

rechtvaardigt in z'n eentje de aanschaf inderdaad

briljante solo
erg melodieus voor Zappa-begrippen

prima geluidskwaliteit trouwens zo bemerk ik nu op de mp3 spelert

btw, Occam's Razor is toch (een solo uit) Inca Roads?

na 3 luisterbeurten op 12 dag ben ik toch geneigd om te gaan skippen

bekende krakers met solowerk zijn goed, maar we kennen het al, en beter

australian yellow snow is dan weer te gek, totaal ander ritme en uitvoering, heerlijk

totaalplaatje wel dik in orde, want het blijft een hoog niveau,

voorlopig ene 3,5, maar misschien ben ik verwend

avatar van CarealotCarrot
LocoHermano schreef:

Dat zijn er 3.

avatar van freakey
Mooie uitgave, alleen voor mij had The Illinois Enema Bandit er niet weer op hoeven staan....

Joy schreef:

btw, Occam's Razor is toch (een solo uit) Inca Roads?

ja

freakey schreef:

dat is inderdaad een nogal overschat nummer, afgaande op het aantal platen waar het op figureert

avatar van Stalin

daarbij voegt deze ook weinig tot niks toe aan eerdere versies

Het is dezelfde versie als op de TTNS DVD en dan heb je er ook nog eens beeld bij, dus ze hadden er inderdaad nog wel wat anders voor in de plek kunnen opzetten...

Voor de rest best een fijn album verder hoor

Stalin schreef:

Voor de rest best een fijn album verder hoor

Kijk, dat had ik dus nog niet gehoord....

daarbij voegt deze ook weinig tot niks toe aan eerdere versies

Klopt, ik vrees dan ook dat dat voor een halve punt aftrek gaat zorgen op een voor de rest puike release!

avatar van freakey
Heb je ze binnen Maartenn?

freakey schreef:
Heb je ze binnen Maartenn?

Zo is het

Mooi Mooi
Ik net ook nog Finer Moments, mooi vooruitzicht voor de kerstdagen!!!

Mooi Mooi
Ik net ook nog Finer Moments, mooi vooruitzicht voor de kerstdagen!!!

Het zwaartepunt ligt wel heel erg aan het einde van het jaar. Ik had liever gezien dat ze alle release wat meer over het jaar hadden verspreid..

avatar van saxotoon
Oke, Occam's Razor is scherp. Maar wat mij betreft mag de rest er ook wezen. De trompetsolo in Trudgin' is bijzonder mooi, jazzy. Ik heb deze toch al een aantal keren gedraaid en het verveeld nog steeds niet. Trpouewens, Heidelberg is net aan het opstarten, wow.