Pieter Paal schreef:
Dit album met Blue Horizon-label opnamen werd uitgebracht in het jaar dat Fleetwood Mac voor het Reprise-label groot succes had met het album 'Rumours'.
Deze 'Albatross'-compilatie bevat 4 nummers van het tweede Fleetwood Mac-album 'Mr. Wonderful' (1968):
- Stop messin' round (= ook het b-kantje van 'Need your love so bad')
- Love that burns
- Doctor Brown
- Need your love tonight
Op dit album speelt Christine Perfect nog als sessie-muzikant mee.
Ze trouwde met John McVie en begin jaren 70 werd ze een vast groepslid van Fleetwood Mac.
+ 2 singles:
- I believe my time ain't long / Rambling pony (hun eerste single uit 1967)
- Albatross / Jigsaw puzzle blues (1968)
Ik vind het wel jammer dat 'Need your love so bad' en 'Black magic woman' niet aanwezig zijn.
Op de tweede plaatzijde staan 8 nummers van het solo-album van Christine Perfect uit 1970.
Hiervoor zat ze in de bluesband Chicken Shack, waarmee ze in Engeland een top 10-hit had met 'I'd rather go blind'. Na haar vertrek ging het bergafwaarts met deze band.
John McVie en Danny Kirwan van Fleetwood Mac en Top Topham van The Yardbirds spelen op dit album ook mee.
Naast een paar eigen nummers en een aantal bluescovers de Danny Kirwan-compositie 'When you say' dat ook al met Peter Green op het 'Then play on' album te vinden is. Ze ontving een Melody Maker award voor zangeres van het jaar.
Christine had voordat ze John McVie ontmoette al een relatie met John Mayall gehad. Op Mayall's platen staan ook een aantal nummers die over haar gaan zoals bijvoorbeeld 'Leaping Christine'.
Het is mij eigenlijk nooit opgevallen dat de single-versie van Stop messin' round anders is dan de LP-versie.