Fleetwood Mac - The Vintage Years (1975)

Label: Sire

1. Black Magic Woman (2:50)
  2. Coming Home (2:38)
  3. Rambling Pony (2:39)
  4. Something Inside of Me (3:54)
  5. Dust My Broom (2:50)
  6. The Sun Is Shining (3:09)
  7. Albatross (3:08)
  8. Just the Blues (5:32)
  9. Evening Boogie (2:38)
  10. The Big Boat (2:35)
  11. Jigsaw Puzzle Blues (1:33)
  12. I've Lost My Baby (4:14)
  13. Doctor Brown (3:43)
  14. Need Your Love So Bad (3:52)
  15. Looking for Somebody (2:49)
  16. Need Your Love Tonight (3:25)
  17. Shake Your Moneymaker (2:53)
  18. Man of the World (2:48)
  19. Stop Messin' Around (2:19)
  20. Rollin' Man (2:51)
  21. Love That Burns (5:00)
  22. If You Be My Baby (3:49)
  23. Lazy Poker Blues (2:33)
  24. Trying So Hard to Forget (4:43)
avatar van nlkink
Onder de vlag van The Vintage Years zijn er in de mid zeventiger jaren een handjevol dubbelalbums uitgebracht van The Troggs, The Pretty Things en Fleetwood Mac. Om de hoezen hoef je ze niet te komen want die zijn lelijk. Daar tegenover staat dat de samenstellers heel nauwkeurig selecteerden op bijzonder materiaal dat je niet op reguliere albums vond, m.n. singles, b-kantjes en EP-tracks. En al die nummers werden per stuk apart toegelicht met uitstekende liners' notes, die geschreven werden door mensen die wisten van de hoed en de rand. Soms kom je ze nog wel eens tegen op platenbeurzen. Echt duur zijn ze niet, maar beslist de moeite waard.

Ik heb net even zitten vergelijken en zag dat in het geval van The Vintage Years van Fleetwood Mac het gaat om alle nummers van Fleetwood Mac - Mr. Wonderful (1968), helaas alleen Shake Your Moneymaker van Fleetwood Mac - Peter Green's Fleetwood Mac (1968) en bijna het complete Fleetwood Mac - English Rose (1969).Dit is bluesrock uit 1968/1969 met Peter Green.

Het mooie van deze 2LP verzamelaar, die dus eigenlijk uit 2 albums bestaat, is ook dat het Amerikaanse album English Rose erop staat. Dat is als je het los wil kopen, momenteel erg prijzig op vinyl. Dit The Vintage Years is een goedkope manier, bijvoorbeeld via discogs.