Ik vroeg me dus direct af wie die achtergrondzang doet in het refrein van
Five Years. Die zang zit gewoon te hard in de mix (en mooi is het ook niet), waardoor het me steeds weer enorm opvalt. Wat ook opvalt (al eerder genoemd) is het missen van de apparatuur om major Tom een fatsoenlijke lift off te geven. Maar ja, als je dan een paar keer luistert dan krijgt het ook wel iets. Het benadrukt de relaxte sfeer, beetje humor moet ook kunnen. (vraag me wel steeds af of de lift off gedaan wordt door dezelfde persoon die zo hard
Five Years zingt)
Het nummer
My Death kende ik nog niet, lees hierboven dat het een cover is (van Jacques Brel). Eerst vond ik het nogal een lang stuurloos nummer, maar na een aantal keren begon dit nummer me steeds meer te fascineren. Bestaat er ook een studioversie van van Bowie? Ik vond alleen
deze blijkbaar unreleased version uit 1995. De versie op dit live album fascineert me een stuk meer.
Verder een mooie weergave van een concert uit een fantastische periode van Bowie met inderdaad ook een flinke dosis vet gitaarspel van Mick Ronson.
Nog een mooie uitvoering van
My Death.
Ik baal er wel van dat ik Bowie nooit live heb gezien en zie dat er ook niet meer van komen.