Presto - State of the Art (2008)

Label: Concrete Grooves

1. Listen (0:38)
  2. Conquer Mentally (4:05)

met Sadat X, O.C. en Large Professor

3. Street Sport (3:52)

met Ark

4. Pour Another Glass (3:52)

met Blu

10. What's What (4:09)

met Fatlip en Kim Hill

11. Feel Me (4:47)

met T Weaponz

12. Part of Greatness (3:54)

met CL Smooth

13. Let It Circulate (3:34)

met Dhurti Whoutr

14. Plain Jane (4:49)

met Kim Hill

15. Go (3:27)

met Trek Life

16. Still Here (4:13)

met IN-Q

17. Outro (0:54)
  18. Conquer Mentally [Large Pro Remix] (3:28)

met Sadat X, O.C. en Large Professor

avatar van Rhythm & Poetry
Met dit album zet Presto een heerlijk oldskool album neer, de sfeer is meer dan perfect. De gastartiesten die voorkomen weten stuk voor stuk een ijzersterke bijdrage te leveren. Ik weet dan ook niet wat ik indrukwekender vind de beats van Presto of de gastverses.

avatar van Osiris Apis
'The Pressure' staat ook op het solo album van Raashan Ahmad. Lekker nummer.

avatar van Osiris Apis
Die Large Pro remix is vet

|Joël|
Ik vind het nummer met C.L. Smooth prachtig, Part of Greatness.
Deze plaat is heel knap geproduceerd en de rappers doen ook leuk mee. Dit album doet me denken aan The Return of the Magnificent van afgelopen jaar, lekker jazzy.

avatar van hiphopmaster
Osiris Apis schreef:
Die Large Pro remix is vet

Terwijl het origineel ook al erg dik is, en dan nog een eens zo'n Large Pro Mix op dezelfde cd. Wat een verwennerij .

De cd begint dan ook veel belovend met een titel die Listen heet en dan een samenwerkingsverband met Sadat X, Large Pro en O.C. met het bewuste Conquer Mentally.
Beter kan je je cd volgens mij niet beginnen en zet je jezelf behoorlijk op de hiphopwereldkaart!

Helaas is het nummer Street Sport een zwak nummer, maar hierna gaat het niveau gelukkig direct weer omhoog.
Laat je niet afschrikken door het hoge aantal onbekende sterren, het nivo blijft behoorlijk. Maar het is toch 'oldie' CL Smooth die verantwoordelijk is voor één van de betere nummmers op deze schijf.
Andere hoogtepunten zijn het door Kim Hill ingezongen nummer Plain Jane en het nummer met T Weaponz waar een nerveuze strijker het nummer heerlijk begleidt.

4*!

avatar van snatchNsteal
Toen ik de gast optredens zag, was ik al verkocht. Maar de beats zijn echt zo fijn, zulke albums mogen wel vaker komen van mij.

avatar van TheLegacy
Is dit de Nederlandse beatmaker Presto?

avatar van MJ_DA_MAN
Vroeg ik me ook af (nadat ene Presto een track op de nieuwe Winne produceerde). Maar volgens mij is dit een andere.

Gekkenhuis
Dit is een andere. De Presto van het Winne album produceerde onder andere voor VSOP en Tim Beumers.