Autechre - EP7 (1999)

6. Outpt (7:12)
  7. Dropp (3:16)
  8. Liccflii (4:57)
  9. Maphive 6.1 (8:18)
  10. Zeiss Contarex (6:33)
  11. Netlon Sentinel (4:06)
  12. Pir (3:31)
avatar van T.O.
Aanvullende info van Titan: alle liedjes op het album zijn titelloos.

avatar van Onderhond
Aanvullende info van Onderhond: Eh ? Volgens mij was hij gewoon lui, want ik heb hier 11 getitlede tracks staan.

Discogs denkt er ook zo over

avatar van BoordAppel
T.O. schreef:

Aanvullende info van Titan: alle liedjes op het album zijn titelloos.

Dan moet je ze track 1, track 2 , track 3, enz. noemen en geen leeg veld laten staan.
Maar als ze gewoon titels hebben is het natuurlijk al opgelost.

avatar van T.O.
Gecorrigeerd, bedankt Onderhond

Titels staan in het klein op de achterkant van het hoesje, slechts gescheiden door punten. Ik kan me goed voorstellen dat je die over het hoofd ziet.

Dit was trouwens mijn kennismaking met Autechre. Kan me nog goed herinneren hoe ik de CD aan twee studiegenootjes liet horen: 1 metalfan en 1 meisje dat vooral naar Bryan Adams etc. luistert. Ze begrepen er helemaal niets van.

avatar van titan
titan (crew)
Volgens mijn bron zijn de nummers titelloos, maar die bron heeft het blijkbaar mis dan.

avatar van Goodfella
Zeiss Contarex is ver-ruk-ke-lijk. Een simpel ritme waar een hele vloedgolf aan geruis, gebliep en gegons overheen wordt gestrooid. Sombere, maar ongelofelijk sfeervolle en sterk geproduceerde track!

De coolste voicesample óóit zit trouwens in Cecc, praat die maar 's na

Uitstekend werkje dit, 4*

Er staat ook nog een verborgen nummer op de cd, in de min-tijd van het eerste nummer. Als je de cd dus gewoon aan zet hoor je 'm niet, als je 'm aanzet bij nr. 1 en je spoelt terug tot ongeveer -9.47 kun je 'm horen (niet alle cd-spelers kunnen dit).

Het is overigens meer gepruttel dan een echt nummer, maar het is eens wat anders dan een extra nummer dat na een half uur stilte na het laatste nummer van de cd komt.

Goeie plaat trouwens 4*

avatar van rien
Gekocht in Thailand vorig jaar, mijn vrienden hadden echt zoiets van wat is dit???
Ik moest het ook effe doorprikken hoor, maar man-o-man wat een heerlijke trippy sound

avatar van eviljoke
Heeft deze week ook weer vaak opgestaan. Die constant licht veranderende ritme, de voice-sample in Cecc, het magistrale Outpt. En persoonlijk heb ik het altijd moeilijk stil te blijven zitten op deze muziek. Het dwingt je bijna tot tegennatuurlijke bewegingen (lees: spastische dansjes). Zonde dat beide heren dit live niet kunnen weergeven. Ik twijfel of ik eind maart nog eens een bezoekje moet brengen aan hun live-set in Brussel. Al bij al voor deze cd (EP duurt langer dan een gemiddeld album) two thumbs up.

PS In het najaar zou er een nieuwe cd aankomen....

Sietse
eviljoke schreef:
Al bij al voor deze cd (EP duurt langer dan een gemiddeld album) two thumbs up.

Het zijn dan eigelijk ook twee EP's

7.1 en 7.2, althans als je ze dus gewoon op vinyl koopt.

Misterfool
na Kid A(wat feitelijk een rock album was met behulp van enige electronica) probeer ik nu eens een echt electronica album uit. dit album heeft een vol geluid met minimale middelen. de muziek lijkt af en toe wel uit bit's en byte's. gedestileerd waardoor het verdovend en zwevend wordt. Wat gelijk op valt is hoe ritmisch deze muziek eigenlijk is. . neem nou eens een nummer als rpeg. als dat geen mooi ritme is dan weet ik het ook niet meer. het allermooiste nummer vind ik hier echter Dropp. het komt eerst wat rustig op gang maar dan komen er achteruitgedraaide passages en glitch muziek bij in de mix. het geheel is zenuwachtig en trippend. een ander brilliant nummer is maphive wat qua vorm haast wel een oorlogsmars lijkt. de lage dreunende drums vormen in dit nummer een heerlijk verdovend geluid.

dit was dan mijn eerste electronische uitstapje en als er meer van zo'n mooie muziek in dit genre te vinden is, word dit ook niet mijn laaste uitstapje. 4 *

P.S het album is bij de eerste luisterbeurten wellicht wat ontoegankelijk

Hier een visueel reisje door het nummer Pir. Wat een fantastische afsluiter van deze EP is dat eigenlijk.

avatar van Cellulord
Voor mij en van de meest dansbare (?) Autechres. Vooral dubbig en soms zelfs groovy & funky. Een plaat die het predikaat IDM mag dragen.