10 Years - Division (2008)

Label: Universal

1. Actions & Motives (3:23)
  2. Just Can't Win (3:33)
  3. Beautiful (3:16)
  4. 11:00am (Daydreamer) (5:09)
  5. Dying Youth (3:49)
  6. Russian Roulette (3:49)
  7. Focus (3:13)
  8. Drug of Choice (3:38)
  9. Picture Perfect (In Your Eyes) (6:20)
  10. All Your Lies (3:46)
  11. So Long, Good-bye (3:43)
  12. Alabama (3:54)
  13. Proud of You (5:52)
  14. Scream at the Walls * (4:06)
  15. Cycle of Life * (3:58)
  16. Patiently * (3:34)
  17. Beautiful [Acoustic] * (3:33)
avatar van Sammy
Hier ben ik al lang op aan het wachten! Beautiful klinkt in ieder geval al heerlijk vertrouwd. Check de clip op

Lang verwacht en beter dan gedacht. Het duurde nogal voordat 10 years zijn opvolger van autumn effect aankondigde. En gelukkig hij is er! Prima album, die iig mijn verwachtingen waar maakt. Een paar uitschieters zoals beautiful en dying youth en rest is ook van een hoog "tool" niveau.

avatar van james_cameron
Prachtig album, vol sterke en meeslepende songs. Sommige intermezzo's zijn wat langdradig, daarom is de plaat net niet geweldig, maar wat een kwaliteit heeft deze band in huis. De zang lijkt nog steeds op Maynard James Keenan van Tool, maar past perfect binnen de muziek. Een toegankelijke mix van radiorock en alternatieve metal. Als je van dit soort muziek houdt is de band Broken Iris overigens ook een aanrader.

avatar van Sammy
Inderdaad, een geweldige opvolger. Ik was niet direct om na de eerste luisterbeurt en was bang dat de spanning en rek eruit was: veel van hetzelfde dus. Na meerdere luisterbeurten kan ik echter vaststellen dat dit wederom een wereldplaat is geworden die misschien nog wel spannender en avontuurlijker is dan de vorige plaat. Intermezzo's zijn wederom aanwezig, maar niet storend, sterker nog: ze vormen de perfecte overgang tussen de hardere en zachtere nummers. Ik denk in eerste instantie eerder aan A Perfect Circle dan aan Tool, maar het is vooral de stem die inderdaad sterk doet denken aan MJK.

4.5

Bedankt voor de tip james_cameron, van broken iris. Ook een sterke plaat. Het doet me denken aan de wat rustigere nummers van APC. Wat ook mooi is en ook verwant is aan APC en 10 years is onesidezero. Luister hun nummer: instead laugh maar eens op hun myspace site.

avatar van Desert
Het leek onoverkomelijk, maar ze overtreffen hun debuutplaat!Werkelijk een schitterend album waaraan je duidelijk merkt dat er kosten noch moeite gespaard zijn om het beste eruit te halen.

Onbegrijpelijk eigenlijk dat zo'n band niet meer zijn ingang vindt in België en Nederland.

Focus is trouwens geschreven door Dean DeLeo (Stone Temple Pilots) voor wie het mocht interesseren.

Heb m net besteld. Is deze cd wel wat veelzijdiger dan bijvoorbeeld the autumn effect? Hoorde net al beautiful. Klinkt lekker, vertrouwd, maar ik ben bang dat deze cd verder gaat waar the autumn effect stopte en weer alleen teksten heeft over liefdes perikelen. Als ik hem heb geluisterd zal ik even laten weten wat ik er van vind.

avatar van Rise2
Wat een goeie plaat! beter dan "the autum effect" en die vond ik al erg sterk!

Leuk om die feitjes te horen Desert!

avatar van Desert
Informatie verstrekken is een leuke hobby, Rise2

Schitterend album inderdaad. Maar weer met zoveel bonustracks die ik niet bij de originele versie heb gekregen. Zo vragen ze er toch om dat hun muziek gedownload wordt.

avatar van tinus,@
wat een sterk album, met een prachtige stem, en geweldige metal met veel gevoel gebracht