The Jesus and Mary Chain - The Sound of Speed (1993)

Label: Blanco Y Negro

1. Snakedriver (3:43)
  2. Reverence [Radio Mix] (5:38)
  3. Heat (3:00)
  4. Teenage Lust [Acoustic Version] (2:23)
  5. Why'd You Want Me? (3:13)
  6. Don't Come Down (2:38)
  7. Guitar Man (3:41)
  8. Something I Can't Have (3:01)
  9. Sometimes (2:51)
  10. Write Record Release Blues (2:57)
  11. Shimmer (2:45)
  12. Penetration (2:46)
  13. My Girl (3:04)
  14. Tower of Song (4:48)
  15. Little Red Rooster (3:24)
  16. Break Me Down (2:29)
  17. Lowlife (3:26)
  18. Deviant Slice (3:00)
  19. Reverberation (3:45)
  20. Sidewalking [Extended Version] (19:31)
avatar van Flipman
"Tower Of Song," Hell Yeah!! Mooier dan het origineel, waar nauwelijks muziek in zat.

avatar van Flipman
En het album begint met "Snakedriver," het nummer waardoor ik kennis maakte met deze geweldige band !

tondeman
Charmant plaatje. Een beetje een bijeengeraapte verzameling met een paar ''mindere'' nummers (toch nog op z'n minst 3.5* voor achtergrond muziek vind ik, maar ze blijven nooooit hangen) maar: ook met enkele van hun beste nummers.

Snakedriver: fantastisch (laatste minuut fantastisch² ), de radiomix van Reverence: nog smeriger dan de album versie, Sometimes: dé definitie van noise pop. En nog een paar (Low life en de extended versie van Sidewalking )
Leuke covers ook... Cohen, Elevators en Willie Dixon (Howlin' Wolf). Bij Smokey gaat het mis, ze hebben duidelijk te veel soul voor gladde MoTown pop

dikke 4*