The Jesus and Mary Chain - Stoned & Dethroned (1994)

Label: Blanco Y Negro

1. Dirty Water (3:08)
  2. Bullet Lovers (3:39)
  3. Sometimes Always (2:32)

met Hope Sandoval

4. Come On (2:13)
  5. Between Us (2:59)
  6. Hole (2:15)
  7. Never Saw It Coming (3:32)
  8. She (3:08)
  9. Wish I Could (2:42)
  10. Save Me (2:42)
  11. Till It Shines (3:17)
  12. God Help Me (2:47)

met Shane MacGowan

13. Girlfriend (3:16)
  14. Everybody I Know (2:13)
  15. You've Been a Friend (3:37)
  16. These Days (2:31)
  17. Feeling Lucky (2:19)
avatar van Flipman
Die van mij duurt tien seconden langer, maar goed .

Heerlijk rustig album is dit, als de zang van iemand anders was (wat in een paar gevallen zo is) zou je níet zeggen dat dit The Jesus And Mary Chain is .

avatar van Saldek
Het enige wat ik van dit album nog weet is de teleurstelling.......dat ik dacht: 'Whooeaaa! Néééé! Dít J&MC? Ik liep de FRS uit en heb nooit meer naar deze band omgekeken.

avatar van captain scarlet
Het eerste album wat ik van ze in handen kreeg: heb gelijk de rest ook aangeschaft, maar deze blijft een van m'n favorieten !

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Flipman schreef:

Daarom vind ik deze ook te rustig, zijn ook geen nummers die eruit springen.
Niet slecht maar ze hebben betere albums gemaakt.

avatar van Ducoz
Ik heb ze nu allemaal gehoord(de eerste 5 albums) en ik moet zeggen dat J&MC mij enorm goed bevallen.
Puntje dat wel gemaakt moet worden is dat ze per album steeds poppier zijn geworden.

avatar van Flipman
Heel erg relaxed album, net gedraaid op vinyl, zalig!

avatar van frolunda
Stuk rustiger dan hun voorgaande werk maar stiekem toch wel een mooi album.

zalwelnikszijn!
Redelijk slaapverwekkend geheel. De remaster uit 2005 is een grote verbetering. Daarmee bedoel ik overigens Howl van BRMC.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Sometimes Always is toch wel een fijn duet, na meerdere draaibeurten.