Steve Earle - Transcendental Blues (2000)

Country / Roots
Label: Artemis

1. Transcendental Blues (4:13)
  2. Everyone's in Love with You (3:30)
  3. Another Town (2:22)
  4. I Can Wait (3:16)
  5. The Boy Who Never Cried (3:46)
  6. Steve's Last Ramble (3:38)
  7. The Galway Girl (3:05)
  8. Lonelier Than This (3:11)
  9. Wherever I Go (1:57)
  10. When I Fall (4:34)
  11. I Don't Want to Lose You Yet (3:22)
  12. Halo 'Round the Moon (2:13)
  13. Until the Day I Die (3:22)
  14. All My Life (3:27)
  15. Over Yonder (Jonathan's Song) (3:51)
avatar van frolunda
Vandaag weer eens opgezet en ik was meteen weer onder de indruk van Transcendental Blues,lekker veel afwisseling in de songs en de doorleefde stem van Steve Earle maakt het vervolgens helemaal af.
De country song Steve's Last Ramble is mijn favoriet maar ook Galway girl,When I Fall en Everyone's in Love with You zijn schitterende nummers.
Sterker nog het album lijkt met het stijgen der jaren alleen maar beter te worden en past zo in het rijtje met I Feel allright en I'll Never Get Out of This World,andere gelijksoortige pareltjes van meneer Earle.
Train a Comin' en the Mountain reken ik dan even gemakshalve niet mee omdat ze nogal verschillen in stijl.
Het woord eclectisch is hier al eerder gevallen en dat is inderdaad wel van toepassing op deze tijdloze country/roots plaat.

avatar van Tonio
Ik zie nu pas dat ik hier nooit wat over gepost heb. En dat terwijl dit zo'n geweldig album is, dat ik zeer geregeld beluister.

In de periode 1995-2000 was Steve - naar mijn mening/smaak - op zijn best. Hij maakte maar liefst 4 prachtalbums, waarvan dit de laatste was. Alles wat daarvoor of daarna is uitgebracht is matig tot goed, maar kan toch niet tippen aan deze 4 toppers.

Er staat op Transcendental Blues geen enkel matig of slecht nummer. En het is heel gevarieerd: stevige rockers worden afgewisseld met Beatlesque songs, een Ierse folksong en uiteraard een handvol prachtige ballads. Maar als ik er één uit mag lichten: hoewel Steve alsook zijn zus Stacey niet de meest geweldige stemmen hebben 'kloppen' ze samen wèl. Daarom, en vanwege de mooie tekst val ik iedere keer weer voor When I Fall.