Knebworth: The Album (1990)

Label: Polydor

1. Tears for Fears - Everybody Wants to Rule the World (4:48)
  2. Tears for Fears - Badman's Song (11:23)
  3. Status Quo - Dirty Water (4:17)
  4. Status Quo - Whatever You Want (4:15)
  5. Status Quo - Rockin' All Over the World (4:07)
  6. Cliff Richard & The Shadows - On the Beach (2:28)
  7. Cliff Richard & The Shadows - Do You Wanna Dance (2:47)
  8. Robert Plant - Hurting Kind (5:05)
  9. Robert Plant - Liar's Dance (3:52)
  10. Robert Plant - Tall Cool One (5:20)
  11. Robert Plant - Wearing & Tearing (6:15)

met Jimmy Page

12. Genesis - Mama (7:20)
  13. Genesis - Turn in on Again Medley: Somebody to Love / Satisfaction / Twist and Shout / Reach Out I'll Be There / You've Lost That Lovin' Feeling / Pinball Wizard / In the Midnight Hour / Turn It on Again (11:11)
  14. Phil Collins en The Serious Band - Sussudio (7:19)
  15. Eric Clapton - Sunshine of Your Love (11:47)
  16. Dire Straits - I Think I Love You Too Much (5:57)
  17. Dire Straits - Money for Nothing * (6:47)
  18. Elton John - Sad Songs (Say So Much) (5:30)
  19. Elton John - Saturday Night's All Right (For Fighting) (4:56)
  20. Paul McCartney - Coming Up (4:55)
  21. Paul McCartney - Hey Jude (7:05)
  22. Pink Floyd - Comfortably Numb (8:57)
  23. Pink Floyd - Run Like Hell (7:02)
avatar van vigil
Dat hier een dvd van was wist ik wel, blijkbaar dus ook een dvd van deze legendarische concerten.

avatar van Helicon
vigil schreef:

Ik neem aan dat je 'cd' bedoelt.

Niet alles op dit albums vind even goed. Sommige (het meeste eigenlijk) nummers luister ik zelfs nooit. Maar Liars Dance van Robert Plant is zo'n prachtig prachtig nummer. Die acoustische gitaar in het nummer is één van de mooiste die ik ooit gehoord heb.

En beide nummers van Floyd zijn mooi uitgevoerd

Helicon schreef:

Ik neem aan dat je 'cd' bedoelt.

de 2de keer wel

avatar van Helicon
vigil schreef:

de 2de keer wel

Dat dacht ik al!

avatar van IntoMusic
Wat een lage score krijgt dit dubbelalbum. Er staan hier absolute juweeltjes op, dat al begint op cd 1 met Badman's song. Oleta Adams in topvorm qua stem en enorm goed uitgevoerd.

Vervolgens Status Qua die altijd wel het publiek kan opzwepen. Daarna wordt het wat minder met Cliff en een iets betere Robert Plant (zang vind ik niet bepaald om over naar huis te schrijven).

Disc 2 is mijn favoriet die alleen maar hoogtepunten bevat. Niet eerder op een album vertolkte I think I love you too much die in één woord strak en krachtig door de boxen klinkt (deed me denken aan het concert in de Kuip van DS ). Nou staan Knopfler en Clapton altijd wel garant voor iets speciaals. Alles wordt beëindigd met wederom een geweldige Floyd.

Nee, de score van dit album wekt mijns inziens de indruk alsof dit een 'zo-zo' album is, terwijl het vele goede performances bevat. Absoluut het aanschaffen waard...

avatar van Rogyros
Wat is dit voor een album? Moet ik het zien als een overzicht van wat er allemaal in 1990 gespeeld heeft? Een soort hoogtepuntenlijstje?

Een overzicht van het live festival van 30 juni 1990

avatar van Twinpeaks
Aardige plaat met wat leuke verassende uitvoeringen. Badman's Song zit er goed strak op en op een of andere manier boeit hij me meer dan de studioversie .Clapton en Knopfler en co. leveren prima bijdragen. Ook Pink Floyd harkt hem er lekker door heen . De rest is voor mij aardig maar niet bijzonder. 3 en halve ster

avatar van bikkel2
Moest ik ook nog op stemmen. Destijds op video gezien.
Heel aardige line up natuurlijk, maar het meeste kwam bij mij wat routineus over.
Tears For Fears, Quo en Robert Plant doen prima hun ding. Grootste verrassing van het hele gebeuren is dat Jimmy Page komt opdraven om Wearing & Tearing te doen met zijn ex collega.
Cliff & The Shadows zijn veruit de oudste en brengen ook stokoud materiaal.
Genesis moet weer zo nodig die vervelende Motown medley doen en natuurlijk moet Phil solo ook nog even.
Dire Straits, Clapton en Elton degelijk, maar geen vuurwerk.
Paul McCartney krijgt de boel aardig in beweging en Pink Floyd is de afsluiter. Niet verwonderlijk, want in het donker komt de indrukwekkende licht en laser show nu eenmaal het best tot zijn recht.

Grote namen, maar echt memorabel is deze groot opgezette show niet.