Benga - Diary of an Afro Warrior (2008)

Electronic

12. Pleasure (5:15)
  13. 26 Basslines (5:02)
  14. Loose Synths (4:08)
Robske
Een album dat ik toen ik het een paar jaar geleden voor het eerst luisterde niet zo speciaal vond. Ik was meer van de rusko, caspa, nero etc. Pas een maand geleden ben ik voor een herluistering gegaan en heb ik mijn mening over dit album bijgesteld.

Dit album, en benga in het algemeen, is een van de weinige artiesten die oprechte en verschrikkelijk goede dubstep maakt. Naar mijn mening gaat dubstep om de vibe het gevoel. Skrillex en dergelijke artiesten proberen een zo hard en grof mogelijk geluid te produceren en vergeten dit essentiële gegeven van het genre.

Deze zomer mag ik deze negert tweemaal bewonderen. Eenmaal solo en de tweede keer samen met magnetic man. Verschrikkelijk veel zin in.

Conclusie: Deze man snapt in hart en nieren wat dubstep is en weet dit verschrikkelijk goed te produceren.

avatar van andnino
Beetje gemengde gevoelens over dit album. Enerzijds zijn het prima dubstepnummers allemaal, anderzijds klinkt het allemaal wat simpel (als kant-en-klare snares en hi-hats uit een programma). Qua sfeer is dit verder wel een prima album, maar helemaal afluisteren is dan toch ook weer niet mijn favoriete bezigheid want een uur is voor deze muziek wel weer wat veel gevraagd (eentonig is het wel). Ik twijfel tussen een 3* en een 3,5* (omdat er toch goede nummers op staan).

avatar van andnino
Het is misschien toch wel een groeiplaatje, want ik heb hem de laatste dagen meermaals gedraaid en ik blijf ervan genieten, en heb ook geen last meer van verveling door de lange speelduur. Daarnaast begin ik de sterkste songs ook steeds meer te waarderen. Night, B4 the Dual, Light Bulb zijn gewoon echte klassiekers.

avatar van Flipm0de
Enorm sterk album van Benga die een goede sfeer neerzet en een aantal pareltjes afleverd. Met als Night, Crunked Up, The Cut en 26 Basslines als de hoogtepunten.

avatar van Shelter
vette plaat is dit, mooi opgezette nummers met veel bliepjes en andere geluiden, het klinkt industrial maar toch ook weer niet volledig. Ik had in eerste instantie her idee dat dit Grime was dus eerst wat teleurgesteld in de beats. Maar nu ik het langer en langer luister en het meer zie voor wat het is (soort van triphop/electro/dubstep) begint het enorm te groeien. Een beetje goede headphones is wel een vereiste en het is geen muziek die je op de achtergrond aanzet, meer een spacy solo trip.