Yui - Can't Buy My Love (2007)

Japan
Label: Sony

1. How Crazy (3:38)
  2. Rolling Star (3:08)
  3. It's All Right (3:37)
  4. I Remember You (4:05)
  5. Ruido (0:51)
  6. Cherry (3:29)
  7. Thank You My Teens (2:57)
  8. Umbrella (4:16)
  9. Highway Chance (3:54)
  10. Happy Birthday to You You (4:01)
  11. Winding Road (3:39)
  12. Good-bye Days (4:33)
  13. Why (3:14)
Beste album van YUI.
Allemaal fantastische nummers, maar mijn favoriet is toch Rolling Star.

avatar van MDV
MDV
Can't Buy My Love, het derde en wat mij betreft het beste album van Yui. Waarom is het de beste? Omdat dit album eigenlijk even eerlijk is als zijn voorganger (in de zin van 'het komt uit het hart' en de compostie, productie en de teksten van zo'n beetje elk nummer beter zijn (oké, Tokyo word niet overtroffen maar dat is het dan). Wat opvalt in Can't Buy My Love en minder aanwezig is in de andere twee albums is het relatief stevige gitaargeluid in sommige nummers (How Crazy, Rolling Star, Highway Chance), dat trouwens weer goed afgewisseld met softere feel-good nummers als Cherry en Happy Birthday To You en sentimentele ballads als I Remember you en Good-bye Days.

Hoogtepunten: I Remember You, Thank You My Teens, Good-bye Days en de heerlijke klaag-uitbarsting in How Crazy.
Dieptepunten: Ruido, Rolling star (maar vooral de onterechte hype eromheen, Why)
Is dit album het kopen waard? Absoluut, ik kan iedere liefhebber van poprock en/of j-pop dit album aanraden.

avatar van MDV
MDV
^
Correctie: Het is uiteraard het tweede album, ik was weer eens dom bezig.