Henny Vrienten - Geen Ballade (1984)

Label: Sky (II)

1. Naar Verluidt (5:02)
  2. Geen Ballade (4:08)
  3. Nooit Meer, Ooit Weer (3:24)
  4. Voor Je Vallen (1:37)
  5. Dichtbij (5:34)
  6. Bedmensen (4:13)
  7. Als Je Wint (3:41)

met Herman Brood

8. Ketchup (4:10)
  9. Misverstand (3:58)
  10. Amstel Hotel 13.00 Uur (3:35)
avatar van lennon
dazzler schreef:
Het bevestigt enkel maar het beeld dat we van Vrienten hebben: een eigengereid mannetje.

Ik heb dat beeld niet van hem, en ik denk dat je daar ook een fout beeld hebt. Anders had hij nooit in een team verband kunnen werken, en zelfs nu met de Vreemde Kostgangers, waar toch 3 kapiteins op één schip zitten (niet allemaal de makkelijkste) gaat het goed.

Iemand die weet wat ie wil, en staat voor wat hij doet en vindt, dat is denk ik een eerlijkere, en zeker aardigere omschrijving.

NB: goed dat je de hoes aan hebt laten passen, staat veel mooier zo met die witte rand!

lennon schreef:
Voor degene die deze nog zoekt: hij wordt samen met mijn hart slaapt nooit opnieuw uitgebracht

Volgens mij is dit van de baan toch?! Of heb ik die release gemist?

avatar van Premonition
lennon schreef:
Ik heb dat beeld niet van hem, en ik denk dat je daar ook een fout beeld hebt. Anders had hij nooit in een team verband kunnen werken.

Las laatst een interview van de beste man en hij beaamt het beeld van dazzler. In Doe Maar was het altijd een strijd tussen Jansz en Vrienten. Hij was een opgewonden standje, volgens eigen zeggen. Pas veel later is hij gaan inzien wat hij allemaal van Jansz heeft geleerd. In de Doe Maar tijd speelde hij de liedjes van Jansz niet altijd met plezier. Hij vond het zwijmelwerk. Veel te romantisch en te klef.
De songs van Geen Ballade heeft hij buiten medeweten om van de andere bandleden geschreven en zijn bijdragen van het nieuwe "would be" Doe Maar album beperkte zich tot het inspelen van de baspartijen.
Geen wonder dat de band in februari 1984 klapte.

avatar van lennon
aERodynamIC schreef:

Volgens mij is dit van de baan toch?! Of heb ik die release gemist?

Nee, ze zijn beide opnieuw op cd uitgebracht.

avatar van captino
Tijdje terug dit album weer eens op cd in auto beluisterd. Heerlijk hoor. Er hangt inmiddels wel een behoorlijk jaren '80 sfeertje aan de plaat. Maar dat mag de pret niet drukken. Niet geheel tijdloos natuurlijk; in 'Naar Verluidt' worden de inmiddels overleden Jos Brink, Benny Neyman en Herman Brood aangehaald.

Vier sterren van mij!

captino schreef:
Vier sterren van mij!

Dan zit je er toch een halfje naast, want je geeft 3,5

aERodynamIC schreef:

Dan zit je er toch een halfje naast, want je geeft 3,5

Verrek! Oeps )

avatar van Funky Bookie
De eerste soloplaat van Henny na Doe Maar ligt qua geluid nog in het verlengde van Doe Maar en is een fantaastische plaat. Ijzersterke, recht-voor-zijn-raap teksten, met een prettige muzikale omlijsting. Staat na al die jaren nog altijd als een huis.

avatar van pygmydanny
Gisteren het eerste deel van de docu Timmeren Aan De Melodie op YT geplaatst. Hierin zie je Henny werken aan het nummer Misverstand.

avatar van captino
Mooie documentaire. Een mooi tijdsbeeld van het - destijds - tieneridool Henny Vrienten. Ook het bewijs dat Vrienten een grootmeester qua muziek is en dat een vrij nuchtere manier.

avatar van Hans Brouwer
"Geen Ballade", een meesterwerk van Henny Vrienten. Ik heb de cd destijds uit een bibliotheek geleend en er een kopie van gemaakt. Echter, mijn heel grote wens is dat ik het album als origineel op cd kan bemachtigen. Ik heb stad en land afgezocht maar tot nu toe tervergeefs. Heeft iemand een goede tip voor mij hoe ik aan de cd "Geen Ballade" kan komen?

avatar van Poles Apart
Hans Brouwer schreef:

Er staan er een aantal te koop op Discogs.

Poles Apart schreef:
Er staan er een aantal te koop op Discogs.
Poles Apart, dank je wel!! Account aangemaakt, order geplaatst en betaald. Nu maar afwachten wanneer de postbode "Geen Ballade" door de brievenbus schuift...

avatar van Hans Brouwer
De postbode is net langs geweest... En ja hoor "Geen Ballade" is zojuist bij Huize Brouwer bezorgd. Ik ben, ondanks mijn zware verkoudheid op dit moment en het daardoor verplicht thuis werken, als een kind zo blij.... Eindelijk, ik heb "Geen Ballade" origineel op cd in mijn bezit. Met oprechte dank aan Poles Apart!!

avatar van johan de witt

avatar van xangadix
johan de witt schreef:

Eens.

Nederland is een groot musicus verloren.

johan de witt schreef:
Staat nu op, kende het nog niet buiten de single. Fraai album.

Zeker ook zijn laatste albums beluisteren. Net zo fraai.

Ik had als 14-jarige gemengde gevoelens bij dit album toen het uitkwam. Ik gaf Henny een beetje de schuld van het uiteenvallen van Doe Maar en dat terwijl ik juist van hem de grootste fan was. Onzin natuurlijk, want de redenen waren zoals bekend geheel anders dan het verschijnen van dit solo-album.

Een album dat ik echt van begin tot eind kan meezingen en waar elke tik en ruis van de lp in mijn geheugen gegrift staat.

En weer is een jeugdidool niet meer.

Ik heb hem nu opstaan. Mooie reis, voorman van de beste band die Nederland ooit voortbracht...