Marillion - Friends (2007)

Label: Racket

1. The Release (4:08)
  2. Built in Bastard Radar (4:48)
  3. You Don't Need Anyone (4:03)
  4. Holloway Girl (4:24)
  5. Bedshaped (4:19)
  6. Six Month's in a Leaky Boat (3:23)
  7. Number One (2:29)
  8. The King Is Half Undressed (3:51)
  9. Good Morning Good Morning (2:36)
  10. These Chains (4:44)
  11. Accidents Will Happen (3:00)
  12. The Bell in the Sea (4:55)
  13. She Goes On (3:16)
  14. I Will Walk on Water (4:24)
  15. Toxic (4:52)
  16. Blackberry Way (3:22)
  17. Everybody Hurts (5:43)
  18. Money Money Money (3:31)
  19. Hocus Pocus (6:01)
avatar van dynamo d
Nog nooit van dit album gehoord maar hij staat ook op de website van Marillion: http://www.marillion.com/music/racket/friends.htm

avatar van Marty McFly
Opgenomen tijdens het Marillion Weekend in 2007(?) in Zeeland. Uitsluitend covers en het meer obscure Marillion-werk. Ik vind het de beste liveplaat van de heren sinds lange tijd, juist omdat er van het standaard repertoire wordt afgeweken. De lol spat er vanaf en de versie van Britney's "Toxic" is zelfs huiveringwekkend mooi...

Kingsnake
Ik maakte een foutje bij Family, door te zeggen dat ik deze beter vind. Dat is niet waar. Ik vind deze maar kut, met al die gekke covers.
Ik heb me laten vertellen dat er ook een Britney Spears nummer op staat

avatar van Marty McFly
Kingsnake schreef:

Ah, dat verklaart de 4 sterren die je geeft...

Kingsnake
These Chains, The Bell in the Sea, Bastard Radar, Walk on Water vind ik weer wel goed. En zijn (bijna) nooit live gespeeld. Althans ik heb alleen van The Bell and the Sea ergens een liveversie.

Marillion scoort gewoon niet lager dan 4 bij mij (blijkbaar)

avatar van Mr. Rock
De cover van Everybody Hurts deed me realiseren hoe goed de stem van Hogarth eigenlijk bij de muziek van R.E.M. past.

Ozric Spacefolk
Mijn minst favoriete Marillion plaat.

Ik vind covers niet passen bij de band, en de covers die ze kiezen zijn ook nog eens verschrikkelijk (Abba, REM en Britney Spears?!?!?)

Pluspuntjes zijn de liveversies van Bell in the Sea, Walk on Water, Built in Bastard Radar, The Release en These Chains...

avatar van IntoMusic
Ozric Spacefolk schreef:
Mijn minst favoriete Marillion plaat.

Eens! Vind Family vele malen beter, maar daar staan dan ook niet van dit soort covers op. Marillion is gemaakt voor hun eigen genre en nummers! Bij deze covers hoor je Marillion de nummers spelen, maar is er geen klik met de nummers.

avatar van Brunniepoo
Moet een mooi feestje geweest zijn indertijd. Niet elk nummer pakt even goed uit, maar wel leuk dat ze het proberen. Elke keer dezelfde nummers gaat immers op den duur ook vervelen.

En vaak pakt het overigens wel goed uit, zoals bijvoorbeeld Everybody Hurts en eigenlijk vind ik deze versie van Toxic ook best leuk.

avatar van Darkzone
Net Hocus Pocus geluisterd via de link hierboven. Wat een geweldige uitvoering. Misschien toch wel een leuke aanwinst om deze CD te gaan scoren, juist omdat ze hier afwijken van hun standaard repertoire tijdens een conventie-weekend. Er mag ook gewoon plezier gemaakt worden, toch?