Mr. Bungle - Mr. Bungle (1991)

Rock / Metal
Label: Warner Bros.

1. Quote Unquote (6:56)
  2. Slowly Growing Deaf (6:59)
  3. Squeeze Me Macaroni (5:38)
  4. Carousel (5:13)
  5. Egg (10:38)
  6. Stubb [A Dub] (7:19)
  7. My Ass Is on Fire (7:47)
  8. The Girls of Porn (6:42)
  9. Love Is a Fist (6:01)
  10. Dead Goon (10:02)
avatar van HammerHead
Zeer aanstekelijke mix van rock, funk, ska, metal en nog veel meer allerhande geëxperimenteer. Meest spontane CD van Mr.Bungle naar mijn mening. Mike Patton laat hier duidelijk z'n enorme diversiteit als componist en zanger zien.

avatar van dudehere
Inderdaad de meest aanstekelijke en toegankelijke Mr. Bungle cd.

Hoogtepunt van de cd zit meteen op het begin het weergaloze Quote Unquote

En Mike Patton blijft een held op deze cd zingt, hijgt, schreeuwt, kreunt, zucht, spuugt en lacht hij als een nachtegaaltje met adhd

avatar van tomthumb
Af en toe geniaal, dan weer hilarisch, soms niet te doordgronden (lange opname van iemand die aan het kotsen is) en natuurlijk met een flinke dosis porno.

avatar van rempsycho
Geweldig album, een openbaring voor mij in de muziek, enkel Fantomas en andere projecten van Mike Patton hebben mij zo gefascineerd.
Die Mike Patton is een echte tovenaar!
"Carousel" is absoluut een van mijn favoriete nummers all time!

avatar van krang74
Helemaal te gek album. Ik heb al meer dan een decennia in bezit en luister er nog regelmatig naar.
Dit blijft gewoon geniale muziek.

avatar van GraveyardJunkie
ik ga hem binnenkort maar weer eens luisteren. Eerste indruk vond ik slecht, maar ik ga hem nog eens luisteren..
tot nu toe 2,0*

Deze cd is het lekkerst te beluisteren en zet ik het meest op. Niet zo ingewikkeld als Disco en niet zo makkelijk als California. Disco is ontoegangkelijker, lastiger en uitgebreider in genre-wisselingen, dat maakt het een lastigere plaat om op te zetten, maar theoretisch vind ik hem wel beter. Deze zet ik wel meer op. 4.5* maar t scheelt maar weing eigenlijk.

avatar van THEMARSVOLTA
1 van de beter Patton albums, lekker getikt album.

Wat is Squeeze me Macaroni toch een heerlijk nummer!

avatar van king_pin
Het duurde een tijdje voor dat deze klikte... de andere 2 bungle cd's wisten mij gelijk te boeien maar deze niet echt.

Maar nu ik m gewoon een paar keer heb opgezet en vond m toch wel heel vet eigenlijk.

avatar van Kronos
Zalig album dit. Ik ken het nog van vroeger maar heb het nu samen met de opvolger op CD aangeschaft. Maf artwork ook.

avatar van Hanszel
Mijn eerste kennismaking met Mr. Bungle (was al zwaar FNM fan) en ik vond het meteen geweldig!

Voor de mensen die de cd kennen, en ook het Mr. Bungle 'verhaaltje' van die voice over: dat komt hier vandaan ‪Lunchroom Manners The Original Mr Bungle‬‏ - YouTube

Hoe verantwoord opvoeden op z'n Amerikaans....

avatar van Melodic Fool
Net ontdekt. Het zit allemaal behoorlijk complex in elkaar. Wat een verwarrende gestoorde teringherrie.
Dit album switcht van metal naar ska en dan weer naar een soort carnavalsmuziek. En dan bedoel ik binnen in de nummers. Soms binnen een minuut. Zo nu en dan komt er tussendoor een opeenvolging aan kots- of seks geluiden voorbij, of gewoon achterlijk geschreeuw.
Geen idee waar ze in vredesnaam allemaal mee bezig zijn en dat wil je volgens mij ook niet weten.

Geweldig.

Er is te weinig van dit soort belachelijke ongein.

Tevens perfect om stiekem in de wachtrij te zetten bij huisfeestjes waar anders geen reet aan is. Dan kun je de popcorn pakken en wachten op hoe al die gezichten gaan vertrekken.

avatar van ZAP!
Melodic Fool - snel door naar hun magnum opus California.
En pik snel Liar, Anonymous en Life, Water, Living... ook even mee.

avatar van Melodic Fool
Super ZAP! "Bedankt", mijn oren zijn al benieuwd naar wat ze zullen moeten gaan verduren

avatar van ZAP!
Deze draai ik niet veel meer, maar ik kan me de nodige ontberingen om deze cd in bezit te krijgen nog aardig herinneren, waar blijft de tijd. Het kattenkwaad en de puberongein worden hier tot het uiterste bedreven met wc- en porno-ambient geluiden, totaal overbodig, maar het moest uit het systeem, en zo geschiedde en het is ze gegund - zelf kon ik daar toen ook meer mee.
Verder een vrij overzichtelijke, maar best gekke mix van funk, metal, ska en wat geëxperimenteer die mij uren zoet heeft gehouden, maar eens 'California' mij ter ore kwam, was duidelijk dat Mr. Bungle nog een flinke groeispurt in zich had. Gek genoeg heb ik 'Disco Volante' toentertijd helemaal niet meegekregen, waarschijnlijk omdat ik meer zat te trippen op hiphop, triphop en troubadours als Will Oldham. Zo uit mijn hoofd was dat ook een verbetering ten opzichte van deze, maar zal het natuurlijk nog es checken, want die ken ik niet zo uit mijn hoofd als deze en 'California'.

Toch is deze binnen de grenzen van alternative scene best een speciale, dus krap 4,5* blijven mooi staan. -edit- hele plaat af geluisterd en toch een halfje eraf, op een uur en een kwartier toch wat teveel onzin en te weinig sterke songs. Dikke acht dan maar.