Mssr Renard
Odin is een legendarische, multinationale hardrockband met een flinke scheut progressive rock. De band bestaat uit de West-Duitse organist, zanger Jeff Beer, de Nederlandse gitarist Rob Terstall en de twee britten Ray Brown en Stuart Fordham op bas en drums respectievelijk.
De band windt er geen doekjes om. Het geluid, de stevige riffs, de wah-wahsolo's, de dikke baslijnen en de stevige drumslagen zorgen voor hardrock of proto-heavy metal geluid, maar de vele tempowisselingen, de veelvoud aan muzikale stijlen die geciteerd worden (bijvoorbeeld blues en folk), de lengte van enkele songs, en de complexe instrumentale passages, alsook het lekker ronkende orgel maken van deze muziek toch ook echt een progressive rockplaat. Bij elkaar opgeteld heb je dan een progressive hardrockplaat, of zoals ze het op Progarchives noemen: Heavy Prog!
En heavy is het zeker. Het zou met wat fantasie vergeleken kunnen worden met Focus of Jane, en dat zijn niet de minsten om mee vergeleken te worden. Ik vind het een gave plaat, en deze band mag zich terecht vernoemen naar de Noorse oppergod. Een vergeten en obscure parel op het alom geprezen Vertigo-label.