Thunderdome 2003, Part II (2003)

Electronic / Dance
Label: ID&T

1. DJ Neophyte en Evil Activities - Alles Kapot (Taken from the 12" de Klootzakken en Kornuiten) (5:29)
  2. Catscan - Mindful Candy (4:08)
  3. DJ Niel - Under My Skin (4:33)
  4. Endymion - Payback (5:26)
  5. D-Passion - God Don't Care About Me (4:37)
  6. Promo en The DJ Producer - Everything Gained, Nothing to Loose (4:52)
  7. Peaky Pounder - Kreikkalais Kirkkoa (4:42)
  8. Dione - Pain Till I Die (3:09)
  9. Tommyknocker - The Revolution (4:06)
  10. E-Noid - Destination Death (3:48)
  11. The Outside Agency - The Resurrection (4:16)
  12. X-Ess en Catscan - Sounds of Succubus (Story About Loosing a Friend) (4:48)
  13. Jensen en Lowtek - Ruff 'N Dirty (4:34)
  14. Drokz - I Can't Be Dissed (3:57)
  15. DJ Dano en Chosen Few - Thundertheme - Another Edition (5:05)
  16. Hellfish - Mean Gene (4:09)
  17. Lenny Dee en DJ Promo - I Called You (5:59)
  18. Member 1 - Thunderdome Intro (1:22)
  19. Endymion - Rock the Party-E (5:27)
  20. DJ Promo - Take It Personal (5:40)
  21. Member 1 - My Scene, My Shit (Endzone) (3:49)
  22. Lekker Syndicat - Space Madness (5:44)
  23. Negative A - Edge of Panic (4:05)
  24. DJ Neophyte en Scott Brown - Blast Your Ass (5:18)
  25. DJ Distortion en Paul Elstak - Why the Fuck (4:39)
  26. Dr. Z-vago - My Destiny (5:09)
  27. The DJ Producer - Doomsday Mechaniks (5:15)
  28. Void Settler - Gnomes Tinker with Time (4:39)
  29. N-Vitral - Kobiy (3:34)
  30. Unknown - The Enmity (5:46)
  31. Earthquake - Nada [Remix] (3:18)
  32. Unexist - Deal with It (3:12)
  33. Osiris en T-Junction - The Undestructables (5:30)
  34. The DJ Producer - Underground Funk (5:40)
De laatste paar Thunderdomes hadden CD 1 vol met Industrial hardcore terwijl steeds cd 2 vaak wat meer "toegangkelijke"hardcore had, bij dit album hebben ze alles kriskras door elkaar gezet, met als resultaat een fraai variërend album met bijna alleen maar hele goede nummers. Hier en daar een nummer wat ietsje minder is, maar haast niet noemenswaardig. Wederom heeft ID&T weer een klasse cd kunnen samenstellen, petje af! ****

Luister al jaren geen gabber meer, maar ik heb erg hard moeten lachen om 'alles kapot'. Geweldig nummer is dat

Hobbes schreef:

Luister al jaren geen gabber meer

Toch jammer, de muziek is er erg op vooruit gegaan. Maar Alles kapot is zeker wel grappig ja.

avatar van JoeHallenbeck
Ik heb nog een hele reek Thunderdomes in m'n cd-kast liggen, maar heb ze al jaren niet meer geluisterd. Kan wel heugen dat de eerste 5 of 6 het beste waren.

avatar van Goodfella
Hobbes schreef:

"Ik was er vanaf het begin aan biiiiiijjjjjjjj....."

Kijk, hardcore/gabber is m'n favoriete muziekstijl, maar het verschil in kwaliteit tussen de tracks en labels onderling is echt belachelijk groot. De recente Thunderdome cd's symboliseren dat onderscheid perfect. De befaamde "cd's 1" zijn meestal van absolute klasse; vernieuwend, intelligent geproduceerd, techno-invloeden en ontzettend energiek. De 2e cd bestaat dan vaak voor 90% uit zeer simplistische skihut-hardcore, met suffe melodietjes, een voorspelbare opbouw en een standaard kick.. onder de kenners ook wel de "masters of hardcore (moh) stijl" genoemd.

Bij deze cd is dat niet anders, maar zoals Seagal al zei is hier alles door elkaar gegooid. Zo komt het dus voor dat Void Settler en N-Vitral samen met Distortion & DJ Paul op één cd staan en dat slaat dus nergens op. Voor de duidelijkheid; DJ Paul, de zogenaamde godfather van de hardcore, maakt sinds zijn commerciele periode de meest onvoorstelbare pulp die er bestaat.. maar z'n platen worden toch gewoon verkocht (net zoals er mensen een bioscoopkaartje betalen voor Costa) en dus staat er altijd wel een track van 'm op zo'n verzamelaar.. voor het totaaloverzicht, ofzo.

Ik ben er dan ook voor om van elke nieuwe TD 2 edities uit te brengen, zodat ik niet één cd stof hoef laten te verzamelen.

Sommige nummers in de MOH-stijl gaan nog wel, maar dj paul is echt bagger ja, niet normaal dat die gast verkoopt nog. En dat van de 2 editie-cd's is wel een goed idee.

Och 2 cd's... Ik vind het opzich prima maar ik hoop toch wel dat ze de komende cd weer gewoon normaal verdelen cd 1 met industriele hardcore en cd 2 mogen ze van mij met partyhardcore vullen. Hoef ik niet meer zoals nu elke keer die rititieuw doortespoelen. Of ze maken gewoon 2 industriele cd's

avatar van Onderhond
Inderdaad jammer van de vervelende mix van stijlen. Eerste CD valt op zich nog wel mee. De DJ Niel en Endymion tracks behoren tot het leukere partyhardcore werk, maar het begin van CD2 is echt amper door te raken.

En dat contrasteert erg scherp met geniale Producer en N-Vitral. Op CD 1 zijn het vooral Peaky en Hellfish die de aandacht trekken, met Jensen & Lowtek een erg fijne outsider.

Beste nummer komt ongetwijfeld van Void Settler. Geweldig talent, geweldige track.

Voor de verzameling, 3.5*. Opvallend vooral dat zelfs de slechtere hardcore nummers toch een pak harder en voller klinken dan die oude nummers (Thunderdome 6-22). Muziek die nu saai en futloos lijkt, maar vroeger vast en zeker enkele daken gekost zou hebben.

peaky pounder , void settler, hellfish, drokz... 1 van de betere cds dit allemaal goeie traxx

avatar van Hardcoremaster
Heel goed album, was destijds flink erdoor verrast. Cd1 is gewoon te gek met vele goede nummers en cd2 was leuk voor tussendoor. Älles naar de klote" is ook wel het beste nummer van de cd...heb er altijd plezier in als Dominee Dimitri centraal staat..super gewoon!! En dat al vanaf Thunderdome 7 .