Ik denk dat ik mijn cijfers ga omwisselen voor de twee beste albums van Explosions in the Sky.
The Earth Is Not a Cold Dead Place heb ik op dit moment nog op vijf sterren staan, maar ik ben dit album eigenlijk veel beter gaan vinden. Dit album is in mijn ogen het meest geniale post-rock album ever.
Ik heb ook het idee dat de drums hier een prominentere rol spelen dan op
The Earth Is Not a Cold Dead Place en dat bevalt me eigenlijk heel erg goed. Ik lees hier meerdere keren het bericht dat men
Greet Death een hoogtepunt vinden in de post-rock geschiedenis. Ten eerste vind ik dit niet het beste nummer van de plaat, ik zou ook weleens een motivatie willen lezen waarom men dat vindt

. Ik vind namelijk dat het hoogtepunt zich bevindt in het laatste gedeelte van het album. Vanaf
Have You Passed Through This Night? gaat het album helemaal los. De nummers daarvoor zijn een mooi opwarmertje, want ze zijn nog altijd meer dan geweldig daar niet van, maar daarna vind ik toch echt dat het album los komt.
De climax op
A Poor Man's Memory is ronduit meesterlijk en dan de afsluiter met een fabelachtige titel. Wat kan ik er nog meer over zeggen, ik geef gewoon vijf sterren en gooi het volume nog maar een keer open.