THC - Mixtape Vol. 1 (2003)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Intro (1:17)
  2. Mijn THC (4:52)
  3. Daarom Doe Ik Dit (3:54)
  4. Cruisin' (5:10)
  5. 100% Zuen (3:45)
  6. Zonder Vertrouwen Is Er Ook Geen Verraad (4:23)
  7. Mijn Hart (Deel 2) (5:26)
  8. (Skit) (0:30)

met Hans Teeuwen

9. Wil Je Weten Hoe het Voelt (4:34)
  10. Zina (4:33)
  11. Bang Bang (4:48)
  12. Zou Je een Kogel Vangen voor Je Matti? (5:30)
  13. Konno (4:11)
  14. Laat Je Zak Hangen (3:35)
  15. Hitte (4:20)
  16. Leip (4:18)
Goreng
REPRESENT!

avatar van thomzi50
Wat een tijd was dit, toen ik de eerste THC-tracks hoorde. Laat Je Zak Hangen, Kogel Vangen Voor Je Matti, Hitte - het zijn allemaal klassiekers. Ik heb deze mixtape eens in de winkel gezien, maar toen niet aangeschaft. Nogal zonde, want verder zie ik 'm nergens meer.

avatar van Sjoerd_
Zonder Vertrouwen Is Er Ook Geen Verraad vind ik wel dope.

avatar van TheFunkyM
Dit is vooral de ''goede oude'' tijd, van toen ik 15 was..
Ook zette ik de muziek wel eens op met vrienden in Lloret haha..

Opzich erg chill, maar hoogstaand. Nee

avatar van Chuck Taylor
haha dit is zeker een oldskool cd. THC had net wat bekendheid gekregen met tracks die via Kazaa te verkrijgen waren. Zoals 'Je bakt er niks van' en nog wat pokoes. Toen kwam deze cd uit, toentertijd alleen via een louche internetsite te verkrijgen. Maar ik heb hem wel degelijk gekocht en gekregen.

Vanaf deze cd, die nog lekker ondergronds en controversieel is, ging het naar beneden met de jongens. De beats werden minder straat en de jongens zelf ook. Alleen van Rocks kan ik altijd nog genieten.

Door Appa ben ik mij meer gaan verdiepen in de muziek van THC. Appa was de beste MC van THC die ze hadden. RBDJAN en Rocks waren redelijke MC's, maar de rest bakt er niet heel veel van. Bang Bang is een nummer die ik redelijk veel heb gedraaid, vooral door de raps van Appa. Na deze mixtape is het niveau van THC gedaald en vooral nadat Appa THC verliet is het niveau erg omlaag gegaan.

avatar van Chuck Taylor
haha binnenkort komt er een 'mixtape volume 2' onder het gezamenlijke label van THC Recordz en Top-Notch.

avatar van thomzi50
Fijn dat deze klassieker nu eindelijk op Spotify staat. Met een andere, minder roemruchte cover weliswaar, maar goed.