U-Niq - Het Kapitalisme (2008)

Label: Top Notch

13. Medestander (3:50)
  14. Energie (3:42)

met Winne

avatar van Psycholamp
Lekker albummetje. Aandacht vind ik een van de mindere nummers, mede door de synths en de (moderne) snelle beat. Ik ben meer van de samples en de harde (originele) beats. Maar het geheel mag er wezen.

avatar van Rudie
Wat een tegenvaller. U-Niq weet beduidend minder te boeien dan op het degelijke en goed doordachte 'Rotterdam', jammer.

avatar van Kill_illuminati
MJ_DA_MAN schreef:
Als Excellent nep is (wat dat ook mag inhouden), wat is U-Niq dan wel niet? Op 101 Barz (normaal een vreselijke show; dieptepunt was met die Jay Jay of zo en nog een of andere clown ) kwam hij strak voor de dag met goede word play.

Dar ben ik het helemaal mee eens. Dat vind ik een van de beste 101Barz. Enkel door he want die andere twee zinde mij niet echt. Buiten alles vind ik dat U-niq een zer matige flow heeft.

avatar van Timo710
Alsof U-Niq niet keihard heeft laten zien hoe het moet bij zijn studiosessie..

Jammer dat de man gestopt is. Al was ik op MuMe een van de weinige fans.

avatar van TheLegacy
Is ie gestopt ja? Mmm.. zonde

avatar van Shelter
Timo710 schreef:
Alsof U-Niq niet keihard heeft laten zien hoe het moet bij zijn studiosessie..

Jammer dat de man gestopt is. Al was ik op MuMe een van de weinige fans.

U-niq is de man...heeft veel gedaan voor hiphop in Nederland en vooral Rotterdam. Ook een van de weinige die daadwerkelijk respect kreeg van grote namen in Amerika, daar kunnen sommige van die wannabe gangsta rappers met zwaar nederlands-engels accent nog eens een voorbeeld aan nemen.
Ik vind zijn stem geluid echt heel dope en de diss naar mini thug was echt geweldig...volledig geklaard zonder veel te schelden.
Respect voor U-niq!

avatar van Shelter
Timo710 schreef:
U-Niq is erg wisselvallig, sommige tracks hebben een hoog sinterklaas niveau (klein jongetje, instinct). maar op tracks als muziek, geen verschil, geschiedenis, en medestander weet hij op een manier de beat aan te vullen die echt heel sterk is.

ik heb de 101barz van excellent nog nooit gezien, moet ik maar eens gaan doen.

Over klein klein jongetje, die sinterklaas stijl moet wel in die track naar mijn mening. Want hij richt zich naar jonge gasten, dus in die track vind ik het juist wel cool.

avatar van Arrie
Berichten verplaatst naar U-Niq

avatar van MAS
MAS
U-Niq over het kapitalisme:

Maar op zich durf ik het album wel een flop te noemen. Dat lag voor 80% aan mezelf. Ik had beter op moeten letten.

Wel respect dat een artiest dat over zichzelf durft te zeggen.

Het hele artikel is te lezen op Statemagazine.

avatar van KILLERBEE99
Leuk albumpje.