The New Pornographers - Electric Version (2003)

Canada
Label: Matador

1. The Electric Version (2:53)
  2. From Blown Speakers (2:49)
  3. The Laws Have Changed (3:26)
  4. The End of Medicine (2:37)
  5. Loose Temptation (2:59)
  6. Chump Change (4:18)
  7. All for Swinging You Around (3:42)
  8. The New Face of Zero and One (4:11)
  9. Testament to Youth in Verse (3:57)
  10. It's Only Divine Right (4:11)
  11. Ballad of a Comeback Kid (3:51)
  12. July Jones (4:18)
  13. Miss Teen Wordpower (3:23)
Grappig dat dit album nooit echt zo goed is aangeslagen hier, terwijl een band als Franz Ferdinand dat wel gelukt is. Niet dat dit nu exact hetzelfde is, maar het zit toch enigszins in dezelfde hoek.
Een leuk album, maar ook niet heel veel meer dan dat.

Ik heb deze band ooit live gezien op een festival en dat beviel best goed, maar heb er daarna nooit meer naar omgekeken. Ik zal dit album toch eens luisteren. In mijn herinnering deed het qua teksten enigszins denken aan sommige britpopbands als Pulp, Sleeper, etc.

avatar van Yak
Yak
Luisteren, Herman! Dit album blies me van mijn sokken, ik krijg er echt een kilometerslange grijns van op mijn gezicht.

dit is zo'n vrolijke plaat!!!

avatar van otherfool
Deze plaat ligt al maanden stof te verzamelen, maar vandaag draai ik hem eens. Het openingsnummer is alvast genoeg voor een glimlach

JonnieBrasco
Het enige album dat ik nog moest horen van de pornografen. En wauw, dit klinkt weer fijn. Wat ik hier hoor is een soort combinatie van de vrolijke en hartverwarmende melodieusheid van The Shins, de afwisselende actie van Spoon, en de solide stevigheid van Teenage Fanclub. Triggert dit JOU om deze cd eens een laserbehandeling te laten geven?

black/bird
aERodynamIC schreef:
Een leuk album, maar ook niet heel veel meer dan dat.

Dat moet dan wel een grote hoek zijn of maf geouwehoer van een popjournalist want ik snap niks van de vergelijking met Franz Ferdinand. Hun debuut werd naar mijn mening wel erg opgeblazen, zelfs Pitchfork tuimelde erin terwijl ze met de platen van TNP het wel bij het 'goede eind' hadden.
4 albums verder inmiddels en nog allemaal van goed tot zeer goed ook.
4****

avatar van Tekh
Heerlijk cdtje is dit toch vooral the electric version,the laws have changed en all for swinging you around,een 4.5* zit er gewoon aan te komen.

avatar van otherfool
otherfool schreef:

Bijna 3 jaar verder is de stoflaag indrukwekkend te noemen; als ik hem draai is het geen straf, maar een jaar niet draaien is dat ook niet zeg maar. Paar echt leuke liedjes (Electric Version, Testament to Youth, Miss Teen Wordpower), maar dit plaatje weigert gewoon een favorietje te worden.

2,5*.