Hatebreed - The Rise of Brutality (2004)

Punk / Metal
Label: Universal

1. Tear It Down (1:48)
  2. Straight to Your Face (2:17)
  3. Facing What Consumes You (3:29)
  4. Live for This (2:50)
  5. Doomsayer (3:23)
  6. Another Day, Another Vendetta (3:04)
  7. A Lesson Lived Is a Lesson Learned (2:04)
  8. Beholder of Justice (2:44)
  9. This Is Now (3:37)
  10. Voice of Contention (2:28)
  11. Choose Or Be Chosen (1:39)
  12. Confide in No One (2:39)
avatar van Hemdale
Ik ben normaal niet zo vreselijk weg van hardcore metal, maar deze beukt er toch echt wel lekker in, sowieso heb ik wat meer respect voor Hatebreed gekregen nadat ik ze live gezien heb op Waldrock 2004, geweldig optreden was dat.

dit beukt gewoon echt hard. check ook de clips op de site van hatebreed, www.hatebreed.com!

Nog weer iets minder dan zijn voorganger maar het beukt nog steeds behoorlijk, met als uitschieter de moshparts in Doomsayer.

lambf
Saai Album, alleen Tear It Down en This Is Now zijn de moeite waard. Ik verlaag hem daarom maar naar een 2.5*

avatar van tom broshuis
goed album. pakkende gitaarriffs, vooral in this is now en live for this. en nog meer leuke beuk nummers als another day anohter vendetta en facing what consumes you . goeie cd om keihard op je cd speler te zetten.

4 sterren

ik heb nu al redelijk wat liedjes/albums van hatebreed beluisterd en er zijn er slechts enkele die ik na een tijdje nog echt graag hoor. de meeste worden echt super saai pff. welke ik steeds goed vind :
tear it down
Facing What Consumes You
live for this
doomsayer
this is now
live for this

bro
verrassend zware cd. mijn 2de die ik beluister van hatebreed en hij bevalt me pakken meer dan supermacy. de riffs klinken hierop echt zó zwaar. ik vind het heerlijk klinken.

avatar van mean eyed cat
vroeger was ik verslaafd aan deze cd, Maar de liedjes worden idd wel saai na een eind, live vind ik ze trouwens beter 3.5*

avatar van Schizophrenia
Ik vind dit echt een voorbeeld van een typisch makkelijk album, na de tweede luisterbeurt ken je het allemaal al een beetje, en niet veel later begint de verveling er in te slaan.

avatar van deathmetalhead
klonk een beetje op slipknot. okal is dit dan wel harder.

avatar van bennerd
deathmetalhead schreef:
klonk een beetje op slipknot. okal is dit dan wel harder.

Niet echt neen, veel verschil met Slipknot.

avatar van deathmetalhead
hatebreed is harder, aggresiever en andere soort type fans. mar met zingen en kwa muziek klonk het er wel een beetje op. alleen slipknot is nu-metal en dit hardcore.

avatar van lowieke
Nooit echt hatebreed geluisterd, behalve deze plaat. En deze is retegoed, toch maar eens de rest proberen.

PriestMaiden
Brutaal album. Opener Tear it Down, Live for This, Straight to Your Face enzovoorts beuken 100%.
Luister hen niet zoveel, maar af en toe dit vollenbak spelen kan deugd doen