Canibus - Rip the Jacker (2003)

Label: Babygrande

1. Intro (0:32)
  2. Genabis (4:12)
  3. Levitibus (4:00)
  4. M-Sea-Cresy (3:50)
  5. No Return (4:53)
  6. Spartibus (4:00)
  7. Indibisible (3:59)
  8. Showtime at the Gallow (4:41)
  9. Psych Evaluation (3:51)
  10. Cemantics (3:40)
  11. Poet Laureate II (7:18)
eazyfan
Damn!!wat een geweldig album,ik ga zeker naar een 4.5*.
ik ga em zeker kopen,geweldige productie door Stoupe en dit album heeft gewoon geen gastartiesten,in Poet Laureate II rapt ie over iemand,weet iemand wie??Spartibus blijft me favo-track,Poet Laureate II vind ik ook zeer dope.

avatar van MJ_DA_MAN
Toch een 4,5* geworden én in mijn top 10. Na een paar keer goed luisteren kun je niet stoppen met luisteren briljant

A3_operation_P schreef:
Damn Canibus, zo goed,Niemand ken het zo goed om met intelligente lyrics achter elkaar te flippen.
idd,daarom vind ik dit album ook zo goed,niemand kan zo spitten als Canibus,Spartibus blijft me favo-track: Zeer goede beat en tekst is gewoon meesterlijk,Poet Laureate II en Genabis vind ik ook serieuse uitschieters,een paar tracks irriteerden me maar zelf daar zijn de rhymes er 100% ,ik geef deze een 4.5* en een plaats in me top10 want dat verdiend deze zeker,hopelijk haalt ie de hiphoptoplijst.dan nu effe over die Canibusbeef met LL: ze hadden een track 4,3,2,1 met DMX en Method Man,Canibus zei iets over de mictatoo van LL op zijn arm,LL vroeg aan Canibus deze te veranderen en dat deed ie ook,Canibus was daarnaa boos ofzo en kwam af met Second Round KO.De hoes van dit album vind ik ook zeer cool ,jammer dat het hierna wat minder werd,ik las ook op Wikepedia over een Rip The Jacker 2,dus afwachten wat dat word.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik las ook een RTJ 2 op Wikepedia. Dit jaar nog als het goed is dus ik kijk er naar uit.

Relax
Ey maar ik zie dat aan de rechter kant (van mijn positie) dat er een stuk van zijn kop weg is of niet ?
Of anders loopt zijn hoofd gewoon nie goed.

avatar van Conway Twitty
Het is dat tweede ja.

avatar van Conway Twitty
Erg fijn album dus, begint super goed met met Genabis en Levitibus, Spartibus is een erg zwak nummer, maar het album wordt heerlijk afgesloten. En alles hier tussenin klinkt zeker bovengemiddeld.

Conway Twitty schreef:
Spartibus is een erg zwak nummer
waarom toch??ik vind die serieus de allerbeste op deze CD.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja ik vind geen enkel nummer zwak maar ik vind Spartibus wel bij de minst goede horen, maar nog is hij zeker wel ok. En No Return is echt een meesterwerk. Door o.a. dat nummer blijft die 4,5* dik staan.

4.5/5
geen enkel zwak nummer en die teksten....mijn god wat is canibus er goed mee zeg

GGMM
Music schreef:
Canibus is NIET commercieel nee maar probeerde het wel jah dat vind ik juist zo triest..

100den rappers proberen commercieel te worden, als dat niet lukt zijn ze triest?

Music schreef:

en dus ga je ruzie zoeken met LL Cool J ..

Dit slaat nergens op, ga je huiswerk doen. Canibus zei '.L is that a mic on ya arm, let me borrow that..' op de track '5,4,3,2,1'
LL was (om wat voor reden dan ook..) beledigd en toen diste hij canibus, LL begon dus. En canibus heeft hem afgemaakt.

Dit was btw al ver voordat canibus commercieel probeerde te worden.

GGMM schreef:

En canibus heeft hem afgemaakt.

Canibus LL afgemaakt?? Ik dacht het niet, en we hoeven de discussie niet eens aan te gaan, LL wordt in het algemeen al gezien als de winnaar in dit conflict. Ken je feiten.

avatar van MJ_DA_MAN
Hij maakt hem toch wel af met de feiten in Second Round KO.

avatar van Niek
Second Round KO is zonder twijfel een gruwelijk goede diss. Maar het is een stuk makkelijker iemand te dissen die al 15 in de spotlights staat dan iemand die nog relatief onbekend is en slechts 1 album op zijn naam heeft staan. Toch slaat LL keihard terug met The Ripper Strikes Back. Hier heeft Canibus niet meer op gereageerd zover ik weet. Dit kun je aanzien voor overgave, waar ik het zelf niet mee eens ben. Toch wordt hierdoor LL wel als winnaar aangewezen. Zelf wil ik het in het midden laten wie gewonnen heeft, maar zeker is dat Canibus LL niet heeft afgemaakt. Gelijkspel of anders een minime overwinning voor 1 van de twee, niet meer dan dat. Al met al hebben we kunnen genieten van die beef.:)

avatar van MJ_DA_MAN
Ja maar Canibus vind ik gewoon ook een veeeeel betere MC dan LL Cool J.

Maar nu weer naar het album. Hij is en blijft geweldig. Ook de blije latino-beats van Stoupe blijven echt goed

avatar van Niek
Stoupe verdient een standbeeld!

avatar van MJ_DA_MAN
Jup, ik vind hem op dit moment de beste producer op aarde. En beter dan Dr. Dre

avatar van psychonaatje
Volgens mij ziet iedereen die beef als een gelijkspel, maar wordt eerder Canibus als de winaar aangewezen dan LL. Ben benieuwd waar je vandaan haalt dat LL in het algemeen wordt gezien als de winnaar, maar goed. Persoonlijk vind ik dat Canibus LL aardig afmaakt op Second Round KO. LL zelf reageert niet eens op de beschuldigingen. En het refrein "Can I Bus? Yes you can!" kan ik ook niet bepaald beledigend noemen voor Canibus, eerder gratis reclame. De stukken over Wyclef Jean en Mike Thyson zijn overigens wel erg goed.

avatar van Niek
Een programma van MTV over de grootste battles aller tijden. Maar laten we het maar gewoon op een gelijkspel houden..

eazyfan
pff ik kan niet geloven wat ik hier lees, Canibus maakt LL serieus af, en LL stelt niks voor zijn nieuwste album is daar een bewijs van, LL's dissen waren echt serieus zwak, LL kan het nooit halen van Canibus ,is echt zo, LL is alleen comercieel wat Canibus niet is en als je vind dat LL daarom wint dan heb je nog een lange weg te gaan .Canibus is een serieus betere MC en dit album bewijst dat 100% ,Beste album dat Stoupe geproduced heeft ,zelf die van JMT zijn niet beter dan dit.

GGMM
Niek schreef:

ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar canibus heeft lyrical LL helemaal afgemaakt.
LL heeft misschien volgens veel mensen gewonnen omdat hij bekender(lees: commercieler) is, maar canibus ript LL.

//edit:
Niek schreef:
Een programma van MTV

hmm, duidelijk, weet genoeg

avatar van Niek
Mensen, jullie doen alsof ik helemaal voor LL kies ofzo. Ik vind Canibus ook beter. Maar zeggen dat Canibus LL helemaal afmaakte vind ik te ver gaan. LL's respons was ook geen kattepis, das me enige punt. En Eazyfan, LL's laatste paar albums zijn niet echt representatief voor zijn staat van dienst. Je kan hem niet afdoen als wack. Daarvoor heeft hij teveel gedaan. Noem mij nog maar een rapper die al zolang meedoet... Dan moet je wel iets in je mars hebben.
Maar nog even voor de record: Ik ben verre van LL-fan, ik vind alleen dat hij iets meer respect verdient, zowel in de canibusbeef als in het algemeen.

avatar van MJ_DA_MAN
Disst hij in Poet Laureate II nou LL? Of wie anders, vind het een moeilijke tekst...

eazyfan
Hij zegt Let Me Share Some OF His Rhymes: en dan volgen die rhymes van een andere rapper voor zoveel ik weet; maar wie dat is weet ik ook niet , en Canibus maakte LL natuurlijk niet af maar gewoon harde diss .

volgens mij heeft hij het over The Ripper terwijl hij als Canibus spreekt, vergelijk het met Eminem die als Slim Shady rapt, dat is wat ik denk

avatar van MJ_DA_MAN
Ja dat leek me ook het meest logische.

avatar van herbertwest
Redelijk goed album, maar zwaar overschat hier. Teveel blije Stoupe beats. Vind Canibus erg getalenteerd maar hoor hem liever op beats als van Violent By Design zoals Sacrifice, Retaliation. De wat rauwere, donkere beats. Dit album is het net niet voor mij, hoewel ik het laatste nummer wel sterk vind. Het raakt me gewoon niet genoeg.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja je moet van die blije beats houden, ik vind ze geweldig.

avatar van Osiris Apis
Zo blij is dit toch niet? Stoupe maakt geen blije beats.