Persoonlijk vind ik deze plaat meer naar de Prog Rock kant gaan, terwijl de Outlaws toch wel meer richting de Southern Rock zitten qua geluid.
Vandaag heb ik deze voor een prikkie kunnen kopen in een platenzaak en ik moet zeggen dat ik daar tot op heden geen seconde spijt van heb. Wat een lekker album is dit zeg! Deze plaat verscheen op 20 april 1979 en was vooral bekend vanwege de hit "The Devil Went Down to Georgia", maar de plaat heeft veel meer te bieden dan dat! Kant A bevat voornamelijk symfonische rockers. Vooral het lekker catchy "Blue Star" en de melancholische symfonische ballade "Reflections" vind ik erg tof.
Dan begint kant B gelijk met de kraker "The Devil Went Down to Georgia". Tjah, natuurlijk hét Charlie Daniels Band nummer en het klinkt nog steeds erg lekker. Grappig dat ze in dit nummer ineens meer de Southern Rock kant inschoten, terwijl de rest van het album dat een stuk minder heeft. Daniels laat hier horen dat hij een veelzijdig muzikant is wanneer hij zijn viool ter hand neemt.
Verder valt het uitgerekte prog rock nummer "Rainbow Ride" op. Hier word ook nog eens een heel arsenaal aan "nieuwe instrumenten" uit de kast getrokken als een xylofoon en een (dwars?)fluit.
Een veelzijdig en spannend album van deze band die hier op deze website wel wat meer aandacht zou mogen krijgen. Ik kan dit alleen maar aanraden.