Dream Theater - Greatest Hit (2008)

Alternatieve titel: Greatest Hit (...and 21 Other Pretty Cool Songs)

Metal / Rock
Label: Rhino

1. Pull Me Under [2007 Remix] (8:13)
  2. Take the Time [2007 Remix] (8:22)
  3. Lie [Single Edit] (5:01)
  4. Peruvian Skies (6:42)
  5. Home [Single Edit] (5:38)
  6. Misunderstood [Single Edit] (5:14)
  7. The Test That Stumped Them All (5:00)
  8. As I Am [Clean Single Edit] (7:14)
  9. Endless Sacrifice (11:23)
  10. The Root of All Evil [Edit] (7:16)
  11. Sacrificed Sons [Edit] (9:41)
  12. Another Day [2007 Remix] (4:25)
  13. To Live Forever (4:56)
  14. Lifting Shadows Off a Dream (6:09)
  15. The Silent Man (3:47)
  16. Hollow Years (5:55)
  17. Through Her Eyes [Alternate Album Mix] (6:03)
  18. The Spirit Carries On (6:39)
  19. Solitary Shell [Single Edit] (4:10)
  20. I Walk Beside You (4:28)
  21. The Answer Lies Within [Edit] (5:15)
  22. Disappear (6:45)
avatar van vigil
Zitten we hier op te wachten??

De titel is overigens wel grappig.

avatar van AGE-411
Lol,

Doen ze het erom?

titel + releasedatum

avatar van Waldo Jeffers
Ze hebben wel humor... maareuh, wat is die ene hit als ik vragen mag?

avatar van vigil
Volgens mij was Pull me under in de USA een hit.

avatar van meyer
Haha, geniale titel!!!

Ja, pull me under was hun "greatest hit".

Verder zit ik hier ook niet op te wachten... Gelukkig is Dream Theater een band die zijn fans verwend en nooit lang wacht met nieuw materiaal, live materiaal, solo materiaal, zelfs massaal veel volledig gecoverde albums.
En een best of van Dream Theater? Nee, hoor, hier staat zeker niet het beste werk op van hun discografie, integendeel...

Raar dat hun laatste "single" hier niet tussen staat.

avatar van Kasperbert
Vreemd dat Metropolis er niet tussenstaat en een nummer als Sacrificed Sons wel... Overigens word ik hier nou niet bepaald warm van. Laat ze liever gewoon nieuwe muziek maken dan 10.001 dingen verzinnen om allerlei zut uit te brengen .

voltazy
de titel is mooi ja

het idee van DT en een verzamelaar niet bepaald.

avatar van Wauzzer
kan iemand mij vertellen waarom Ytse Jam er niet op staat?

voltazy
omdat de titel van het album anders verkeerd zou zijn

avatar van rushanne
Als (voormalig) fan zie ik absoluut de noodzaak niet in van deze cd, tenzij ze proberen om hun vaste schare fans een volgende poot uit te draaien? Single edit? Alternate Album Mix? Ik dacht dat we die onzin alleen bij andere muzieksoorten hadden? Ik koop dit ding dus niet.

avatar van Woody
Wat een onzinnige berichten. Een best of ,of een greatest hits is natuurlijk altijd overbodig als fan zijnde. Ik kan het ze niet kwalijk nemen hoor na 9 albums uitgebracht te hebben.

avatar van Gert P
Voor mij had Space dye vest er wel opgemogen als toch wat meer sympho man.
Denk ook niet dat ik hem haal, lang niet beste materiaal voor mij.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Dat vind ik toch zeker niet hun meest symphonische nummer. Hooguit hun meest op Radiohead gelijkende nummer...

avatar van Nakur
voltazy schreef:
de titel is mooi ja

het idee van DT en een verzamelaar niet bepaald.

er staat letterlijk SHIT (de rode letters van greatest Hits).

nou hahaha

avatar van Gert P
Ik hou van Dream theater meer van de symphonische stukken en ballads dan die 10 minuten keiharde platen.

hugo#9
@Nakur: Ik weet niet hoe jij aan Shit komt want er staat nog altijd een t bij de s.

avatar van Tha)Sven
Die letters zijn in het rood gekleurd als je goed kijkt.

hugo#9
Ach so,
en Pull Me Under is op de achterkant geel gekleurt omdat dat hun enige top tien hit is geworden

avatar van Guns N' Axl Rose
Volgens mij is dit ook niet een idee van hun zelf maar van hun vorige platenmaatschappij. Een gemiste kans naar mijn mening. Een greaters hits is leuk na zoveel cd's maar doe dan ook de goede nummers op. Nummers als change of season, metropolis, home, in the name of god zijn de betere nummers. Het lastige is alleen dat de cd dan snel vol zit.

avatar van james_cameron
De eerste cd ("dark") staat vol met de meer stevige songs; de tweede ("light") bevat de rustige songs. Wat mij betreft is de eerste cd verreweg de beste. Deze bevat dan ook uitsluitend krakers, al zijn sommige tracks helaas voor dit verzamelalbum in de remix gegaan. De drie nieuwe remixen van songs van Images And Words zijn meer gitaar-gericht geworden, maar ik vind het geen verbetering. Ze klinken wat kaler en minder mooi. Voor de Dream Theater-fan is deze plaat volstrekt overbodig, voor de beginnende luisteraar biedt het wel een representatief overzicht tot nu toe.

De enige plaat van DT die ik niet in mijn bezit heb. Deze heeft gewoon niets te bieden voor de fans die alles al hebben.

avatar van Soulmaggot
De eerste disc begint pas wat harder te worden vanaf het zevende nummer, The Test That Stumped Them All.

Dus echt een harde ("Dark") cd vind ik het toch niet. Er staan wel goede nummers op.

Volgens mij hadden ze beter gewacht met het uitbrengen van een greatest hits tot na Black Clouds & Silver Linnings, dan hadden ze misschien echte hits op de cd kunnen zetten.

avatar van glenn53
Goed kijken hé, er staat Greatest Hit

avatar van king_pin
De reden dat op deze verzamelaar alleen nummers van Images & Words t/m Octavarium op staan is omdat ze werden uitgebracht door dezelfde platenmaatschappij.
Daarom dus geen nummers van hun debuutalbum (When Dream and Day Unite) en Systematic Chaos, die werd uitgebracht door Roadrunner Records.

beaster1256
greatest hits , dat moet wel een klucht zijn van ze !

avatar van VanDeGriend
beaster1256 schreef:
greatest hits , dat moet wel een klucht zijn van ze !
Greates Hit he....vind t wel grappig gevonden

PriestMaiden
Dream Theater, de Pink Floyd van de metal
Ze hebben toch wel memorabele songs geschreven. Natuurlijk is het beter om een studio-album aan te schaffen, daar komen ze natuurlijk beter over (ruimte voor meer lange, epische nrs.) als op deze verzamelaar.
De heren schijnen humor te hebben gezien de titel.

avatar van Gloeilamp
Haha ze hebben wel humor
Naar mijn idee wel een overbodige verzamelaar, ik houd het bij de studio albums.

avatar van MrEd63
Die slow side vind mijn vrouw dan wel weer leuk.

avatar van EwoudK
De enige nummers die ik van deze verzamelaar nog wel eens opzet zijn To Live Forever en Through her eyes. De eerste omdat deze niet op één van de studio albums staat en de tweede omdat ze daar een saxofoon door heen gemixt hebben wat me wel goed bevalt. Omdat ik alle nummers eigenlijk wel goed vind toch nog 4 sterren.

avatar van horned_reaper
james_cameron schreef:

Grappig om te horen! Ik ben juist erg blij met de tweede cd (light). Niet omdat die CD kwalitatief nu beter is, maar ik heb eindelijk een Dream Theater CD die ik rustig op de achtergrond kan opzetten bij het lezen van een boek, bij de visite of gewoon bij het even niets doen. Dream Theater heeft zo veel mooie rustige nummers en om ze nu eindelijk eens achter elkaar aan te horen is echt een genot voor me!

avatar van gigage
Van bijna alle singles zijn er diverse uitvoeringen dan wel ingekort of net iets anders ingemixt. Sommige van die edits zijn hier op terug te vinden en klinken dus wat minder vertrouwd dan de album versies. Dan nog eens een heropgenomen non album track , dus kom niet mee aan dat er voor de fan niks te onderzoeken valt op deze 2ceedee.
De twee openers krijgen hier een moderne 2007 Caveman make over die eigenlijk de angel uit kont trekt. Daarnaast ontbreken veelal de lange epische tracks zoals Metropolis prt1 ten faveure van de korte single edits en de een na meest gestreamde track (Panic Attack). Dan, door de verdeling metal en emo is er per schijf wat minder afwisseling dan je gewend bent en lijkt alles uit zijn verband getrokken. Dus kom er niet mee aan dat dit een must buy is voor de doorgewinterde fan.