Sinds ik het album origineel in bezit heb (en dat is nog niet zo heel lang

) beluister ik het elke dag. Elke dag met evenveel plezier, tijd voor een kleine review bij het zeer fraaie Voodoo van D’Angelo.
D’Angelo laat zien veelzijdig te zijn, niet alleen de zang neemt hij op zijn rekening, ook de producties neemt hij op zijn rekening. Zowel de zang als producties zijn van meet af aan al erg sterk, het hoge niveau weet D’Angelo het hele album vast te houden. En soms weet hij dit hoge niveau zelfs te overstijgen.
Zoals op Devil’s Pie, dat tekstueel al prima in elkaar steekt, de zang is daarnaast helemaal geweldig. Het hoge stemgeluid van D’Angelo weet mij niet zozeer te raken, maar weet mij wel te entertainen. Ik luister er met plezier naar, de vreugde wordt verhoogd door de uitstekende productie, dit keer in samenwerking met legende DJ Premier. De verschillende moderne bliepjes geven de drum extra kracht mee.
Maar ook het nummer na Devil’s Pie, Left & Right (met Method Man en Redman) vind ik van ongekende klasse. De combinatie, die op voorhand wat vreemd leek, pakt goed uit. De stemmen van de 3 artiesten passen uitstekend bij elkaar, Method Man blinkt alleen al door zijn fantastische stemgeluid uit.
De twee absolute hoogtepunten zitten voor mij dus ook aan het begin, en hoewel het misschien wat beter verdeeld had kunnen worden, vind ik dit niet erg. Ik zit nu meteen lekker in het album én het niveau blijft toch hoog. D’Angelo zijn stem blijft heerlijk wegluisteren, ideaal om rustig op de bank te zitten en de mooie, heldere klanken van de zanger te aanschouwen. Nummers als Chicken Grease en Spanish Joint zijn door de verschillende instrumenten ook nog eens erg veelzijdig qua productie.
Hoewel D’Angelo tekstueel gezien niet bij de grote der aarde hoort, vind ik zijn teksten wel verdienstelijk. Ze spreken me aan en het luistert prima weg. Bijvoorbeeld de tekst van Greatdayndamornin’, om D’Angelo te citeren: Good Days, Bad Days, Halfway Days. But I’m still looking for a greatdayndamornin’.
Eigenlijk is dus nagenoeg alles voor mij perfcet aan dit album en kan ik mijn stem verhogen (ook naar bijna perfectie). D’Angelo zijn stem en productie zijn beide geweldig, de combinatie is geweldig en ook de gastbijdrages (van Premier, Redman & Method Man) zijn geweldig. Kortom ik geef 4,5 geweldige sterren aan dit album