10cc - How Dare You! (1976)

Rock / Pop
Label: Mercury

1. How Dare You (4:14)
  2. Lazy Ways (4:18)
  3. I Wanna Rule the World (3:57)
  4. I'm Mandy Fly Me (5:22)
  5. Iceberg (3:43)
  6. Art for Arts Sake (5:59)
  7. Rock 'N' Roll Lullaby (3:59)
  8. Head Room (4:21)
  9. Don't Hang Up (6:19)
  10. Get It While You Can * (2:55)
  11. Art for Art's Sake [Single Edit] * (4:11)
  12. Get It While You Can * (2:53)
  13. I'm Mandy Fly Me [Single Edit] * (4:40)
avatar van DeWP
Zij kunnen mooie nummers maken, maar als ik dit album in zijn geheel beluister vind ik er nogal wat musical-achtige nummers tussen zitten. Niet mijn ding.

Geweldige LP, veel humor, seksuele toespelingen (Head Room) en steeds weer tempo- en melodiewisselingen binnen nummers.

Ik vind het geweldig, maar mijn vrouw vindt die wisselingen verschrikkelijk . Die wil nummers zoals Dreadlock Holiday, 3* couplet refrein en dan fade out.

Zou in februari terug uitkomen op vinyl

avatar van Twinpeaks
Naar aanleiding van het draaien van de verzamelaar Collected in de auto, toch maar eens gestort op de albums. Bij verzamelaars mis je genoeg, dat blijkt maar weer. How Dare You! is een spannende plaat waarin het kunnen van beide “ kampen “ goed belicht wordt. Tongue in cheeck qua teksten en hele fijne melodieën en tempowisselingen. Ik ben op weg, qua oeuvre en de bestellingen druppelen binnen. Deze is wel heel erg fijn, maar ik ben er nog niet. 4 en halve ster voor deze.

avatar van Roxy6
Naar mijn idee heeft 10cc nooit slechte albums gemaakt. Op ieder album staan wel enkele briljante songs.
De eerlijkheid gebied mij te bekennen dat ik hun laatste worp, Mirror Mirror, uit 1995 niet ken.

Maar hun albums uit de 'Hoogtijdagen' van 10cc uit 1973 t/m Bloody Tourists uit 1978 zijn echt goed. De albums daarna heb ik pas begin dit jaar goed leren kennen toen de prachtige oeuvre box van 10cc
uitkwam. En na intensieve beluistering kwam ik tot de conclusie dat de albums Look Hear? (1980), Ten Out Of 10 (1981), Windows In The Jungle (1983) ... en Meanwhile ... uit 1992 ook echt heel goede tracks bevatten.

Het is een groep die muziek heeft gemaakt met een tijdloze klasse, die zich niet vormde naar mode en heersende trends. Vier creatieve genieën!