D'Angelo - Brown Sugar (1995)

Soul
Label: EMI

1. Brown Sugar (4:22)
  2. Alright (5:13)
  3. Jonz in My Bonz (5:55)
  4. Me and Those Dreamin' Eyes of Mine (4:46)
  5. Shit, Damn, Motherfucker (5:14)
  6. Smooth (4:21)
  7. Cruisin' (6:24)
  8. When We Get By (5:45)
  9. Lady (5:45)
  10. Higher (5:27)
  11. Brown Sugar [Acapella] * (4:16)
  12. Me and Those Dreamin' Eyes of Mine [Acapella] * (4:42)
  13. Brown Sugar [Instrumental] * (4:23)
  14. Lady [Instrumental with Chorus] * (3:55)
  15. Brown Sugar [Alternate Version] * (5:35)
  16. Brown Sugar [King Tech Remix] * (4:00)

met Kool G Rap

17. Me and Those Dreamin' Eyes of Mine [Def Squad Remix] * (4:51)

met Redman

18. Cruisin' [Cut the Sax Remix] * (5:00)
  19. Lady [Just tha Beat Mix] * (4:01)

met AZ

20. Brown Sugar [Soul Inside 808 Mix] * (4:59)
  21. Me and Those Dreamin' Eyes of Mine [Two Way Street Mix] * (4:38)
  22. Cruisin' [Dallas Austin Remix] * (5:22)
  23. Lady [2B3 Shake Dat Ass Mix] * (6:05)
  24. Brown Sugar [Incognito Molasses Mix] * (5:22)
  25. Me and Those Dreamin' Eyes of Mine [Dreamy Remix] * (4:38)
  26. Cruisin' [WET Remix] * (7:49)
  27. Brown Sugar [Dollar Bag Mix] * (4:25)
  28. Cruisin' [God Made Me Funky Remix] * (4:38)
  29. Brown Sugar [C J Mackintosh Remix Edit] * (3:43)
  30. Lady [C J Mackintosh Radio Edit] * (3:59)
  31. Cruisin' [Who's Fooling Who Mix] * (4:37)
avatar van Kos
Kos
Gisteren weer eens beluisterd. Blijft toch een heerlijk album. D'Angelo is toch wel een unieke artiest, ik ken althans niet echt vergelijkbare artiesten in de soul-scene.

Lekker rustig, zwoel en cool zonder ook maar een moment zoetsappig te zijn.

avatar van BoordAppel
Moet deze ook maar eens aanschaffen. Is overal spotgoedkoop en ik vind Brown Sugar een geweldig nummer. Voodoo vind ik ook al erg goed dus ik denk dat deze niet echt snel zal tegenvallen.

Lekker rustig, zwoel en cool zonder ook maar een moment zoetsappig te zijn.

Eigenlijk best knap als ik er zo over nadenk. Zoveel artiesten proberen sexy en zwoel over te komen en wat je overhoudt is meestal gezanik en gezever. Mensen als Usher kunnen nog eens een voorbeeld nemen aan deze meneer, die overigens best wel eens een nieuw plaat zou mogen uitbrengen.

Snel is ie niet, nee.

Snowman
Beste nu Soul cd na mij menig. Beste nummer vind ik Brow suger, higher, & lady.

Thisisme
Een Nu-Soul van het hoogste niveau. Voor de mensen die alleen Voodoo en Brown Sugar kennen, probeer ook eens zijn live-cd.

Relax
Dit noem ik een album dat ik nodig maar dan ook echt nodig had.
Een 5,0 voor deze heerlijke smooth rustige album en perfecte zang erboven.
Brown Sugar toch een favoriet hoor

Dit is idd nu-soul die ik wel kan smaken. Voodoo is nog beter maar deze is nog een stuk relaxter.

stevie schreef:

Ik vind juist deze beter en Voodoo dus wat minder.

Reijersen schreef:

Ik vind juist deze beter en Voodoo dus wat minder.

Dat vond ik dus ook

avatar van musicfriek
Brown Sugar is idd een juweel. Erg benieuwd naar de rest van dit album. Die ontbreekt zeker nog in mijn collectie.

tondeman
Deze vind ik (zo op het eerste gehoor) nog iets beter dan de opvolger, Voodoo. En, het is al een paar keer gezegd, toch hier ook nog even de preek van mij: hier zouden flink wat hedendaagse nu-soul artiesten een voorbeeld aan kunnen nemen.

p.s. Dat nieuwe album mag er eindelijk ook wel eens van komen. Weet iemand hier meer over?

tondeman schreef:

Nieuwe album zou dit jaar uitkomen, maar D'Angelo's kennende zal dat wel uitgesteld worden. Zit teveel met zn neus in de witte poeder. Helaas.

Edit: November 2006: D'Angelo - James River

Hijs gestopt toch?
Dit album is echt 1 van me favo albums.. Ze stem is gewoon sexy..
Ik vind Voodoo ook minder goed.. Beetje te Hip-Hop voor D'angelo, alhuwel ik left & Right dan wel weer goed vind.
Maar deze cd blijft het beste..
Cruisin is me lievelingsnummer van alles.. Echt..

avatar van FunkStar
Ohhhh Brown Sugar is heerlijk! Lekker Jazzy ook!

FunkStar schreef:
Ohhhh Brown Sugar is heerlijk! Lekker Jazzy ook!

Nee "Soul" is de juiste term

avatar van Sjaakspeare
Veertje007 schreef:

Left & Right is het meest hip-hopachtige nummer van die hele CD

Maarten||
Martin schreef:
Snel is ie niet, nee.

Daarom is hij juist zo lekker lay-back. Genieten geblazen met dit album

avatar van Rinus
Een gerelaxed album, vol met soul en gemixed met jazz. Voor de late uurtjes

|Joël|
Heerlijk album, ik heb dit album en Voodoo van D'Angelo allebij origineel en ik vind dit echt prachtige muziek.

Maarten||
Leuk Album! Normaal houd ik nooit van Soul, maar ik ga me hier toch vaker op richten. Oordeel komt later.

avatar van Ceasar
Brown Sugar vind ik prachtig maar de rest vind ik toch minder...

avatar van Reijersen
Zwaar, zwaar relaxed album van D'Angelo. Vette producties en de laidback stem van D'Angelo zorgen voor een erg fijne sfeer. Gewoonweg een fantastisch album zoals ze wel vaker gemaakt mogen worden in het soul-genre. Geen oeverloos geslijm, maar origineel gezwijmel.

Ik ben geloof ik een van de weinigen die Voodoo beter vind dan Brown Sugar. Dit album is heel sterk, maar ik hou toch van iets meer pit. Brown Sugar, Cruisin' en Lady vind ik top. Sommige nummers kunnen mijn aandacht er niet bijhouden. 4* omdat het zo ongelofelijk goed in elkaar steekt.

avatar van jelmer19
Prachtig album van deze man. Ik luister deze plaat nog regelmatig.
Denk dat ik hem binnenkort ook maar eens moet schaffen. Dit is eigenlijk een ''must have'' in je collectie.
Zijn album ''voodoo'' heb ik al, maar deze is denk ik net iets beter..

avatar van daoneandonly
Meesterwerkje! Heb hem ook in m'n bezit.
Elk nummertje heeft toch iets dat zichzelf speciaal maakt, maar tergelijker tijd, zijn ze niet met elkaar te vergelijken, en zou ik niet 1 favoriet nummertje van die album kunnen noemen, omdat ze simpel weg, allemaal even goed zijn.

5 Sterretjes

avatar van 5713Finest
Lekkere plaat die je toch echt wel eens beluisterd moet hebben als een echte soul lief hebber. Alle tracks zijn gewoon perfect voor in de laten uurtjes. Erg goed album van d'Angelo, hij komt bijna op hetzelfde niveau van mijn favoriet Nate Dogg...Zou cool zijn als hij ook iets meer de g-funk richtig op ging

De producties zijn geweldig sfeervol. Hij heeft ook zeker goede zangkwaliteiten, alleen snap ik nog steeds niet waarom r&b artiesten vaak zo onduidelijk articuleren.. Dat terwijl de zang-geluid juist beter klinkt bij goed gearticuleerde lyrics. Alsof zij hun stem vervormen om extra zwoel te klinken en het resulteert in binnenmondse zang. Bij Brown Sugar doet D'Angelo dit niet, maar bij een overgroot deel van de nummers wel en dat vind ik toch weer jammer.

Relax
Dit is echter ook geen R&B.

Echter is het wel een nadelig punt die hij deelt met vele r&b zangers en sommige soul-artiesten.

Relax
Ik vind teksten niet al te belangrijk bij dit soort muziek, het is meestal toch hetzelfde.. altijd over liefde en seks.

Het totaal pakket, instrumenten en gezang klinkt dus wel weer geweldig zonder dat je die teksten aandachtig gaat beluisteren.