Chops - Virtuosity (2004)

Label: Good Vibe

1. Git Dat Mutha (Intro) (1:38)
  2. Magnificent Butcher Meets the Chef (Interlude) (0:18)
  3. What's Fuckin Wit Us (3:24)

met Raekwon

4. Let Me Just Warm Up Right Quick (Interlude) (0:22)
  5. Trouble (3:53)

met L Dorado

6. Comin' from the Lower Level (3:33)

met Phil the Agony, Ras Kass en Talib Kweli

7. Fallen Hero (Interlude) (0:43)
  8. B-girl Session (3:20)

met Bahamadia

9. Opening Night (Interlude) (0:23)
  10. Blockbuster Smash (3:55)

met 2mc Aka Grand Agent en Chops

11. Still Life (3:35)

met Cmnr

12. Until Next Time (Interlude) (0:25)
  13. No Pressure (3:09)

met Mystic

14. Royal Enterence (Interlude) (0:24)
  15. Niggarachi (3:28)

met Planet Asia

16. Westbound El (Interlude) (0:40)
  17. Tears (3:49)

met Baby Blak

18. Thoroughbred (4:27)

met Mountain Brothers

19. Juiciness (Interlude) (0:49)
  20. War (3:47)

met Kev Turner

21. Changing Lanes (1:47)

met Kanye West

22. The Remedy (3:42)

met Dave Ghetto en L Dorado

23. Shuffle the Deck (Interlude) (0:42)
  24. U Know Who It Is (3:35)

met Chops

25. As Live as It Gets (3:55)

met Phil the Agony

26. That Mutha [Extended Version] (5:00)
  27. Outro (6:06)
L2K
Ondergesneeuwde plaat, zou meer aandacht moeten verdienen

avatar van hiphopmaster
Inderdaad jammer dat deze cd zo weinig aandacht krijgt, want als het iets is dat deze plaat verdient is het wel aandacht. Chops (lid van Mountain Brothers) brengt hier gewoon een ijzersterke hiphop plaat. Iedere hiphop liefhebber zou deze gewoon in z'n kast moeten hebben staan (believe me)!!!
Chops (producer/rapper) maakt veelvuldig gebruik van blazers, strijkers, zware pianostrings en zijn scratchwerk is echt vet. Op een drietal nummers wordt ook (gedeeltelijk) gezongen (Trouble, No Pressure en The Remedy). Normaal gesproken ben ik daar niet zo'n heel grote fan van, maar op deze nummers komt het heel relaxed over.
Laat je ook niet afschrikken door de vele interludes, deze zijn namelijk een mooie aanvulling op het album, zodat je eigenlijk niet door hebt dat het interludes zijn.
Ook de gastenlijst is dik in orde, bekende rappers worden afgewisseld door wat onbekende, maar hierdoor komt de kwaliteit niet in het geding. Vooral Phil da Agony valt positief op.
De twee nummers waar hij aan bijdraagt zijn sowieso twee van mijn favo's op deze plaat (As Live As It Gets en Comin from the Lower Level).
Samengevat: Checken die plaat!
Ik geef deze voor nu een dikke 4,5*, maar komt misschien zelfs ooit in mijn top 10.

SinX
Super plaat!
Vraag me af waarom bijna niemand dit kent

avatar van Shelter
Geweldig album met vette beats en samples die lekker in het hoofd blijven hangen. Kwa raps meer dan ok, sommige nummers hebben ook nice scratches. Kortom een pareltje in hiphop...
Heb ff gewacht met 5* geven vanwege de houdbaarheid... deze is lang in de zin van speel dit album nog regelmatig af en iedere keer weer denk ik damm dit klinkt echt goed.

avatar van Niek
Vind dit stevig tegenvallen zeg. Producties zijn allemaal erg 'springerig'. Gepingel op een keyboard. Vind het vrij zwak. Ik vind het vergelijkbaar met die Immortal Techniquebeats. Niet best dus. En met zoveel gastartiesten is het conceptueel ook weinig interessant. Ik begin mild met een 3.

avatar van hiphopmaster
Toch een halfje eraf. Sommige nummers vallen me toch wat tegen. Dus zeker geen plek in mijn top 10!

De Schaafkaas
Niek schreef:

Hmm, ik vind die beats van Immortal Technique's albums juist erg goed. Ik denk dat ik deze dan maar eens ga luisteren