Madrugada - Madrugada (2008)

Noorwegen
Label: EMI

1. Whatever Happened to You? (5:38)
  2. The Hour of the Wolf (4:26)
  3. Look Away Lucifer (5:10)
  4. Honey Bee (5:32)
  5. New Woman, New Man (4:19)
  6. What´s on Your Mind? (4:00)
  7. Highway of Light (6:36)
  8. Valley of Deception (5:06)
  9. Our Time Won´t Live That Long (7:16)
Gregson
StuF schreef:
dit album pakt me bij de lurven. absolute klasse.

Dat had ik ook inderdaad. Heb hem net weer eens opgezet en ben weer zwaar onder de indruk van het album wat op nummer 2 eindigde van m'n 2008 eindlijst. Dit blijft prachtig!!!

avatar van ErikM
Met terugwerkende kracht misschien wel de beste plaat van 2008.

avatar van blonde redhead
Vrees dat DNS het niet vaak genoeg gehoord heeft of er niet voor open staat. Mi gewoon een van de beste bands van de laatste 10 jaar. Toch erg jammer dat dit geen vervolg meer gaat krijgen. Zoals eerder ook aangegeven is heeft deze band altijd een spanning in de nummers en waar veel bands dan met een clichematige einde zitten. Kunnen zij deze vaak achterwege laten en de spanning toch in de nummers behouden en dan ben je een grote. Eigenlijk zou zo'n band een keer de doorbraak moeten maken in plaats van al die Engels/Amerikaanse bandjes met hetzelfde geluid. Maar dat is denk ik teveel gevraagd.

avatar van Lennonlover
Dn!S schreef:
De rest mist interessante melodieen en ontwikkelingen om echt bij te blijven.

als je dat zegt moet je'm nog een paar keer meer beluisteren.

avatar van Lennonlover
blonde redhead schreef:

dit was niet hun laatste. Ik dacht dat ze gewoon een studioband gingen worden en stoppen met optreden.

blonde redhead schreef:

daar ben ik het zeker mee eens. dat ze gestopt zijn heeft te maken met het overlijden van gitarist Buras. Een voldoende vervanger konden ze niet vinden. Wie kent overigens de recente soloplaten van Sivert Hoyem?

avatar van djarend
weet niet wat jij recent vind, laatste is uit 2007 en is zeker goed, gewoon geweldige stem, maar haalt het niet bij Madrugada. Ik heb ook wel kleine hoop dat ze nog wel doorgaan, misschien idd niet meer live optredenm nu ja, we zullen zien.....

Gregson
De nieuwe plaat van Sivert Hoyem komt 28 september uit, echter alleen in Noorwegen .

avatar van blonde redhead
Dan maar lekker pindakazen.

avatar van blonde redhead
En laten we toch hopen dat ze doorgaan. Wel triest dat ik ze nooit live gezien heb, Maar dan maar als ze nog maar een cd uitbrengen die een beetje in de buurt komt van dit niveau ben ik wel tevreden.

avatar van De Geu$
Ze hebben gewoon 5 sterke albums uitgebracht. gewoon één keer per jaar door Europa toeren met oud materiaal vind ik al prima

panjoe (moderator)
Ben wel benieuwd aan de hand van het commentaar hier, nummertje 1 knalt nu in mn oren en klinkt 'gewoon' heel lekker. Redelijk simpel en basic maar wel met een duidelijke ziel, nu kijken hoe de rest is .

panjoe (moderator)
Zo geweldig vind ik het tot dusver niet , lijkt me vooral live leuk om te zien, al zijn ze daarmee gestopt. Misschien groeit het nog, maar tot dusver zit er bij mij niet meer in dan 3*.

panjoe schreef:

Eigenlijk is het beter om je reactie pas te geven als je een cd minstens een paar keer helemaal gehoord hebt. Reactie na een nummer gehoord kan ik niets mee.

avatar van -SprayIt-
What's on ur mind _0_
4.5*

Einde bericht

bertus99 schreef:

Vandaar ook dat ik nog geen oordeel gaf . En bij het gegeven of jij wat met een reactie van mij kan sta ik niet stil bij het plaatsen, excuses.

Al hou ik wat meer van smerige of wat vrolijkere rock, moet ik zeggen dat weinig recente rockartiesten zo sterk emoties overdragen als Madrugada. Er mag dan ook zeker een halfje bij, wellicht groeit dit nog door.

panjoe schreef:

Inderdaad Panjoe, daar ben ik het dan wel weer helemaal mee eens. Al vind ik dit niet het beste Madrugada-album. Dat blijft Industrial Disease voor mij.

avatar van corn1holio1
bertus99 schreef:
Industrial Disease

Hmm, dat album ken ik nog niet

voltazy
corn1holio1 schreef:

Hmm, dat album ken ik nog niet

dat zijn de beste nummers van beide beste albums van madrugada, logisch dat dat z'n favoriet is

voltazy schreef:

Ik vergiste me in de titel, die moet zijn Industrial Silence. Ze hebben ook een album The Nightly Disease. Haalde dat door elkaar.

Maar eh....Voltazy, hoe kom je erbij dat Industrial Silence een compilatie is? Volgens mij is het gewoon het eerste echte Madrugada-album geweest, tenminste voorzover in Nederland verschenen.

avatar van VanDeGriend
Ik denk dat het een beetje een grapje is gezien de samenvoeging van beide titels. Nu maar weer over dit album.

avatar van Helicon
Ik heb hem nu een aantal maal geluisterd, maar ik moet zeggen dat ik dit het minste album van de heren vind. What's on your mind? vind ik overigens wel een erg mooi nummer.

voltazy
VanDeGriend schreef:

exact

avatar van Madjack71
Mijn 2de album die ik van Madrugada met veel genoegen tot mij genomen heb, als een Hoegaarden Verboden Vrucht. Niet te grote slokken, maar langzaam drinken en de smaak helemaal tot je laten komen en daarna met een lichte roes nagenieten. Dit album uit 2008 is denk ik wat toegankelijker en makkelijker te verteren als eerder werk vermoed ik. Maar het doet er niets aan af, dit zijn vakmensen...met de muzikale hart op de juiste plaats. Glasblazers zijn het, met liefde voor hun beroep, draaien ze het hete glas, blazen ze het tot hun unieke vorm. Dit is muziek zoals ik het graag hoor. Melodieus, verrassend, met pit, ziel en zaligheid. Een vette trip. Met enige regelmaat zit ik in mijn smartje van het werk, te trommelen op de stuur, smile op mijn gezicht te roepen; verdikkeme wat is dit vette muziek. Mag ik dat zeggen, ja ik mag dat zeggen; VET VET VET!!

avatar van nigeej
heel veel geluisterd in de laatste paar weken, zeer goed album, ik an maar geen genoeg krijgen van de zang, en elke keer weer zo'n moment als look away lucifer langskomt.

avatar van Rogyros
En weer een goed album... Dit is echt een geweldige band. Het blijft maar goed. Ik heb alleen Grit nog niet geluisterd en gelet op eerdere reacties is de kans dat het minder is aanwezig. Maakt natuurlijk niet uit. Van de vijf albums hebben er in ieder geval vier minimaal vier sterren van mij gekregen.

Heerlijke muziek. Knap gemaakt.

avatar van Harribo
Ik heb hem nu wat keren geluisterd en moet zeggen dat ik het fijn album vind, maar nog niet van de orde van Industrial Silence.
Er zijn nummers die ik super vind met daar door heen mindere nummers, waardoor het geheel niet totaal bevredigend is.
Super nummers: Whats on your mind / Honey Bee

Harribo schreef:

Dat is ie ook zeker niet. Het overlijden van Robert Buras viel in de tijd dat dit album werd opgenomen.
Tevens het einde van de band, al was er nog een korte tournee om dit album te promoten met de gitarist van The Bad Seeds ipv Robert.
Wat dit album het minste van de band maakt is dat het te kort is en dat het laatste nummer nogal uit de toon valt. Het was ook niet de bedoeling om dat er op te zetten, maar als eerbetoon aan Robertburas is daartoe besloten.

avatar van Rogyros
Bertus, vind jij dit album het minste van de band? Met 4,5 ster, terwijl je Grit 3 sterren geeft? Ben benieuwd naar je uitleg.

Ik vind dit album eigenlijk wel erg goed. En ik vind dat laatste nummer eigenlijk ook wel mooi. Er is vaak gezegd dat het nummer er niet bij past, etc. Maar ik vind het nummer eigenlijk wel mooi en het verhaal van eerbetoon spreekt me in dit geval ook wel aan.

avatar van Harribo
Ik vind het laatste nummer ook heel mooi.
Heb hem nu meer geluisterd en vind het hele album wel mooi nu.

Behalve....Look Away Lucifer.....snap er geen hout van dat ie zoveel stemmen krijgt in de stats.
Ik vind de zin "Look Away Look Away Look Away Lucifer" in het nummer enorm zeurderig en gezapig....werkt op mijn zenuwen. Ook omdat ze dat dan tig keer gaan herhalen...erg jammer...

Pareltje na lang luisteren wordt The Hour of the Wolf.