Audio Elixer - Zwarte Parels (2008)

Label: Loco

1. Revolutie (3:05)
  2. Dood van Rap (3:36)
  3. Blaas Je Blok Op (3:20)
  4. Bestemmings Plan (3:04)

met Sticks

5. Klap Feiten (3:28)
  6. Prachtige Herrie (3:23)
  7. Alles (3:32)
  8. Beat Los (2:57)
  9. Rapjournaal (3:28)
  10. Rustig Aan (3:53)
  11. Toeristen Trip (3:04)
  12. AE Skid (1:38)
  13. Water bij de Wijn (4:30)
  14. Zwarte Parels (4:48)
  15. Nooit Moeilijk (2:14)
  16. Mist Zicht (4:06)

met Rico

17. Vergeef Mij (10:12)
Ik blaas je blok op

MistZicht is met rico en BestemmingsPlan met Sticks ze doen niet allebei op die tracks mee

thomzi50 schreef:
Ik blaas je blok op

Het verbaast me niet dat jij deze cd al in bezit hebt
Dan over tot de kern van de zaak: Is het 't aanschaffen waard?
Of had Rein de Vos "Big bos in een betonnen bos" beter bij DuvelDuuf kunnen blijven?

avatar van thomzi50
Hoezo verbaast het je niet dat ik deze cd al in mijn bezit heb? Zo'n Audio Elixer-fanaat ben ik niet hoor.
Het is eigenlijk na 2 luistebreurten een "ja" op beide vragen. Het is nog gekker dan Duvelduvel, (nog) amateuristischter vaak, maar soms toch ook weer o zo komisch. Een album waar ik nog even op moet kauwen.

Ik dacht dat jij de grootste audio-elixer fan was op het westelijk halfrond
Ik moet zeggen dat ik na het horen van die revolutie cd nu niet echt een overweldigende indruk had van dit nieuwe project van Rein. Maar goed, ik blijf toch een zwak voor de man hebben en zou 't zeker niet erg vinden wanneer hij zich weer bij Duvel aan zou sluiten.

Ik moet overigens bekennen dat mijn enthousiasme t.a.v. Puur Kultuur (ongemerkt) wel wat is afgenomen. Heb eigenlijk nooit echt de behoefte om 'm op te zetten. Terwijl ik Aap-O-Theek nog immer briljant vind. Misschien is het toch het gemis van Rein. Wat vind jij in deze?

o zo duits schreef:
Ik dacht dat jij de grootste audio-elixer fan was op het westelijk halfrond

Nee hoor, dat is een vergissing. Ik ken de grootste Audio-Elixer op het westelijk halfrond overigens wel, maar ik ben het zelf niet. Ik zou dit album ook niet meteen kopen, maar heb het nu gekregen voor een recensie ( )

o zo duits schreef:

Ik heb eigenlijk he-le-maal hetzelfde. Puur Kultuur is tof, maar daar heb ik na tien à twintig luisterbeurten wel alles van ontdekt. Aap-O-Theek is nog een stuk rijker, en, Gyzzz zei het gisteren ook al tegen me, Rein's couplet op Luister is bijvoorbeeld legendarisch. Dus misschien is Rein toch 'n belangrijkere schakel dan aanvankelijk lijkt.

avatar van o zo duits

Op Luister komt Rein idd snoeihard (net als hetgeen Duvel doet met die beat op 2:18)! Evenals Rein zijn bijdrage op Bun arrogant ('Je vraagt je af waarom is hij de beste danser') en vanzelfsprekend in Tis leuk geweest waar hij eveneens wat legendarische lines dropt.

Wie dan nog twijfelt aan zijn toegevoegde waarde moet de track 'Wat 't is' van het van Aap naar Primaat album maar is checken.
Ik heb die track echt grijsgedraaid vanwege zijn lyrics op het eind van het nummer.

Terug naar het album van Audio Elixer. Ik heb 'm inmiddels gehoord en vind het behoorlijk 'next level'.Of dit een positief ding is kan ik nog niet zeggen, al heb ik wel een beetje het gevoel dat het soms een beetje doorslaat in experimentiedrift. Eerst nog maar eens een paar keer luisteren.

'Rustig aan' is overigens wel nu al heerlijk, die beat

avatar van thomzi50
Ik kom uit op een ruime drie sterren, recensie is vrijwel af.

avatar van thomzi50
Maak er toch 3,5* van, erg vermakelijk plaatje. Lees hier mijn recensie.

avatar van thomzi50
Verder niemand die dit (vluchtig) heeft geluisterd?

Gekkenhuis
Ja, veel kubus-achtige beats en MC's met een verschrikkelijk irritante flow. Ik moet hem nog wel wat vaker luisteren.

avatar van thomzi50

Ze zijn wel trots op die recensie zeg

luisterd moeilijker weg dan duvelduvel... Denk dat je dit album niet na een keer luisteren kan beoordelen

Ach, het went wel.

avatar van Jacktherapper
geniale mannen, echt waar.
ze hebben het gedaan hoor.

oke, ik blijf hier bij!
dit zijn echt revolutie brengers, losgeslagen idioten
heerlijk

avatar van thomzi50
De revolutie lijkt alleen nog niet echt losgebarsten

avatar van Shinobi
Zojuist via de Luisterpaal gehoord en niet al te boeiende album moet ik zeggen. Niet alle beats zijn geslaagd, rapwerk kan ook beter. Ik kan de gast optredens van Sticks en Rico daarentegen wel weer waarderen.

Ik hou het voorlopig bij 2, 5 sterren.

avatar van thomzi50
Inderdaad, verrassend genoeg op de Luisterpaal te vinden.

avatar van Koert
Klinkt al wat professioneler dan eerder werk. Ik kan helaas nog steeds alleen Rein waarderen. Nog even wat vaker luisteren...

avatar van Urbanoetang
Hmm, kan nog steeds niet aan de flows wennen. Rein beter af bij Duvel denk ik.

avatar van MAS
MAS
Heb tot nu toe alleen mistzicht met Rico en BestemmingsPlan met Sticks gehoord. Eerlijk gezegd spoel ik de nummers altijd door tot laatstgenoemde artiesten komen. Sticks zijn verse vind ik iets minder dan normaal, Rico daarintegen is de Audio-Elixer-beat op het lijf geschreven. Zal het album binnenkort wel helemaal checken en mischien dat mijn mening dan toch veranderd. Ik moest namelijk ook ooit wennen aan duvelduvels muziek terwijl ik die nu geniaal vind.

avatar van Stapler
Dood van rap vind ik wel lekker blazen en een lachen-nummer!

avatar van Stapler
Die beat van Mistzicht is trouwens echt wel voor Rico gemaakt zeg!
Hallo! hallo?

Toeristen Trip is ook zeker 1 van de betere tracks

raffael77
Live gezien en vrij matig. Wat jammer is is dat het album te experimenteel is waardoor je het niet echt onder hiphop kunt gooien.
Sommige nummer zijn zelfs Gabber/harcore achtig met raps.

Ook kwamen ze niet echt duidelijk over. + punt is de zingende rasta die wel een vermakelijke stem heeft.

avatar van tovast
een vooral experimenteel album.
soms komen daar leuke creaties uit.
soms niet.

avatar van Shelter
Ik vind dit niet geweldig....af en toe wat leuke beats en tekstueel is het so so. Live zijn ze zeer matig naar mijn mening, of het geluid was echt heel slecht en bij de andere optredens ineens heel goed..uhhh nee het was niet best (Off corso gezien).

Album krijgt nog wel 3* vanwege de wat "alternatievere" sound die ik wel dig, alleen de uitwerking kon veel beter.