Michael McDonald - Motown (2003)

Label: Universal

1. I Heard It Through the Grapevine (3:46)
  2. You Are Everything (4:29)
  3. Sign, Sealed, Delivered I'm Yours (4:22)
  4. I'm Gonna Make You Love Me (5:07)
  5. Ain't Nothing Like the Real Thing (4:36)
  6. Reflections (5:27)
  7. How Sweet It Is (To Be Loved by You) (2:50)
  8. Ain't No Mountain High Enough (4:09)
  9. All in Love Is Fair (3:58)
  10. I Want You (2:50)
  11. Distant Lover (3:24)
  12. I Believe (When I Fall in Love It Will Be Forever) (5:23)
  13. Since I Lost My Baby (2:51)
  14. Fourplay (3:33)
Pieter Paal
Hoewel Michael hierop Motown-standards gecoverd heeft, is het toch een aardige CD om in de late uurtjes te beluisteren. Hierna kwam deel 2.

avatar van thelion
Cover albums....... meestal gaat het fout......

Maar bij deze is dat zeer zeker niet het geval....... lekkere plaat van Michael McDonald de origineelen zijn in de meeste gevallen beter ja maar goed het zijn ook wel allemaal Motown classics...... gedurft en gewaagd project maar pakt zeker goed uit......

avatar van musician
Ik heb de cd in huis en sinds de aanschaf ligt hij eigenlijk een beetje stof te happen.

Onaantrekkelijkheid vanaf dag 1. Ik lees tot mijn afgrijzen dat er zelfs ook nog een deel 2 van is gemaakt.

De ene cover cd is de andere niet maar grosso modo begin ik er inmiddels wel een beetje tabak van te krijgen, vooral als het zulke slappe atreksels zijn van het origineel als deze Motown.

Ergens is er toch een markt voor, droevig stemmende albums met herhalingszetten uit het verleden. Rod Stewart stampt de ene na de andere uit de grond.

Het erge is, in de basis kan Michael McDonald goed zingen en is hij tevens een goede songwriter en instrumentalist. Dus de vraag is waarom. Waarom dat terugvallen op die oude classics. Weemoed en verlangen? Algehele creatieve vermoeidheid misschien?

Hoe dan ook, McDonald kan mij met dit album in ieder geval niet bekoren, hoog tijd voor beter en eigen werk.