Ik heb deze LP nog niet zo lang geleden op de kop getikt. Amerikaanse persing die er puntgaaf uitziet, maar die toch de nodige kraakjes en tikjes laat horen, jammer. Maar alleen al voor die prachtige hoes is hij het aanschaffen waard.
Ik ben een vrij grote FM-fan, ken vrijwel alles van de Buckingham-Nicks-bezetting en de hoogtepunten uit de Peter Green-periode, maar in die tussenliggende jaren (de 'wilderness years', zoals ze in FM-biografieën wel worden aangeduid) kende ik eigenlijk erg weinig. Alleen Sentimental lady was me bekend van een solo-album van Bob Welch, die ik dan wel weer bleek te bezitten. Volgens mij had hij er als solist ook een bescheiden Amerikaanse hit mee.
Ik denk idd dat dit een goede instapplaat is voor mensen die zich in die wat verwaarloosde periode willen verdiepen. Want dit is gewoon een goede plaat. Af en toe stevig rockend, maar vooral ook mellow op z'n tijd, en eigenlijk al een beetje een westcoast-geluid, dat een mooie opmaat vormt voor waar het na de toetreding van Buckingham en Nicks naartoe zou gaan. Sentimental lady en Dust zijn, zoals menigeen hierboven aangeeft, de prijsnummers, maar ik vind ook enkele andere Danny Kirwan-composities van een meer dan behoorlijk gehalte.
Alleen dat laatste stukkie gesproken woord van ene Miss Scarrot (die op de hoes nog speciaal bedankt wordt voor haar 'readings in her home in New Hampshire') had voor mijn niet gehoeven. Een wat ondermaatse afsluiting van een plaat dei voorlopig een 3,5 krijgt, maar potentie heeft om door te groeien naar een 4.
Overigens is het 5CD boxje met Original Album Classics uit deze periode naar mijn huis onderweg...