Michael Jackson - HIStory (1995)

Alternatieve titel: Past, Present and Future Book I

Pop / Soul
Label: Epic

1. Billie Jean (4:56)
  2. The Way You Make Me Feel (4:59)
  3. Black Or White (4:18)

met L.T.B.

4. Rock with You (3:43)
  5. She's Out of My Life (3:40)
  6. Bad (4:09)
  7. I Just Can't Stop Loving You (4:14)

met Siedah Garrett

8. Man in the Mirror (5:22)
  9. Thriller (6:00)

met Vincent Price

10. Beat It (4:21)
  11. The Girl Is Mine (3:44)

met Paul McCartney

12. Remember the Time (4:02)
  13. Don't Stop 'Til You Get Enough (6:07)
  14. Wanna Be Startin' Somethin' (6:06)
  15. Heal the World (6:24)
  16. Scream (4:38)

met Janet Jackson

17. They Don't Care About Us (4:44)
  18. Stranger in Moscow (5:44)
  19. This Time Around (4:21)

met The Notorious B.I.G.

20. Earth Song (6:46)
  21. D.S. (4:50)
  22. Money (4:42)
  23. Come Together (4:03)
  24. You Are Not Alone (5:45)
  25. Childhood (4:28)
  26. Tabloid Junkie (4:33)
  27. 2 Bad (4:50)

met Shaquille O'Neal

28. History (6:34)
  29. Little Susie (6:14)
  30. Smile (4:55)
avatar van Tompie
F**k! Wat staan er toch veel onverwoestbare klassiekers op het 'best of'-gedeelte van dit album! en...
F**k! Wat valt het album uit 95 dat er bijhoort dik tegen als je het met zijn vroegere werk vergelijkt!

Toch staan er enkel waardevolle nummers op het nieuwe album: de eerste twee tracks zijn zeer goed, 'Tabloid Junkie' mag er ook zijn... en natuurlijk zingt Michael nog altijd wonderlijk goed.
Indien hij nu zou meedoen aan een 'Idool'-wedstrijd, zou hij dan winnen? Als het van de sms'ers van tegenwoordig afhangt wellicht niet... lol

avatar van Nicolage Rico
Hij blijft een pop-icoon en als ik dan zijn vroegere werk terughoor dan hoor je echt veel kwaliteit, die je nu amper terughoort.

Ik zeg altijd maar, als Micheal Jackson op jonge leeftijd overleden was, dan was hij net zo'n legende geworden als Elvis. En voor sommige kinderen was het missch...... Laat maar.

Ben 't nu weer aan het luisteren. Echt zo gaaf is die muziek van hem. Ik vind het wel muziek die hard moet staan, anders is het minder/komt 't niet over.
Maar da's vaak wel met 'bonkmuziek', da's gewoon lekker.
Sommige nummers vind ik echt supersaai (Money), maar toch.. het meeste is echt super!

avatar van T.O.
Nubis schreef:

Maar da's vaak wel met 'bonkmuziek', da's gewoon lekker.

Noem je dit bonkmuziek?

Ja. Ik bedoel daarmee in dit geval muziek buiten rockmuziek en popmuziek en wereldmuziek etc. om. Gewoon muziek met computergeluidjes.
Dus ik bedoel geen trance, als je 't zo opvat..

dat je dit nog weet af te kraken:| vind ik knap en tiest. Dit is zeker goed! maar waarom vergelijkt altijd iedereen zijn albums met thriller:S dan is elk album van iedereen ontzettend slecht! hetzelfde bij prince en purple rain. Zoiets kun je niet overtreffen en dat mag je ook niet verwachten. Dit is gewoon kei goede muziek met nummers als childhood en history, smile,,stranger in moscow,you're not alone enz enz.

Een van zijn beste greatest hit collection. Alleen ik mis Smooth criminal .

Cd2 is ook mooi Scream samen met Janet, They don't care about us, Earth song en You are not alone behoren tot de beste.

Mooi album, mooi overzicht van een dikke 10 jaar werken.

avatar van george clinton
RaoelT schreef:
Alleen ik mis Smooth criminal .

Ik ook . Ik heb alleen CD1 (History part 1) en dat is meer dan voldoende als ik de tracklist van CD 2 bekijk. Want ook op CD 1 staan enkele draken van Dangerous op. Als hij echt History had willen maken had hij Quincy Jones moeten bijhouden.

Hehe, gisteren een oud videootje gezien waar, ik, broer en zus 'Earth Song' aan het spelen waren (zang, gitaar en piano). Was toch een bien nummer:)

avatar van musicfriek
Er missen zoveel nummers op deze verzamelaar, had ie beter op de 2e cd kunnen zetten. Daar zit wat mij betreft teveel troep tussen... Maar die 1e is zeker wel de moeite waard.

avatar van Poeha
Smooth Criminal mis ik inderdaad ook, maar ik vind niet dat je cd 2 had moeten vullen met overige hitjes.

Op cd 2 staan ook genoeg schitterende tracks, zoals:

DS, Tabloid Junkie, Earth Song, Stranger In Moscow en They Don't Care About Us.
Hadden zo op deel 1 kunnen staan!

avatar van dave
dit album bevat de duurste clip aller tijden
nl. scream met janet jackson!
heel goed best-of album

Ronnuz
Hoewel het wel wat minder is dan de eerdere albums van 'm vind ik het geen slecht album. Alleen is dit album geschreven tijdens z'n eerste rechtszaak waar ie z'n inspiratie uithaalde. Daarom staan er geen echte dansnummers op maar serieuze nummers wat je ook wel kunt horen.

Marcel²
Ook dit album vind ik nog steeds erg goed. Scream met Janet is erg goed. Boven mij zie ik staan dat het de duurste clip aller tijden is. Het is wel erg mooi gedaan, moet ik zeggen. Misschien ben ik de enigste die ook de Earth song erg mooi vind. Ook hier hoor ik Biggie weer in het nummer This Time Around. In 2 Bad hoor ik ook een rapper, maar kan er nu even niet opkomen wie dat is. Ik dacht dat dat nummer ook een single moest gaan worden. Heb in iedergeval wel eens iets daar over gelezen, maar de clip zou te ver gaan geloof ik. They Don't Care About Us is ook goed, en volgens mij zijn daar 2 videoclips van. Als Michael zon album als deze zou maken, zou ik tevreden zijn. Maar de kans is wel erg klein dat hij ooit nog een album uitbrengt.

Nicolage Rico schreef:

wil je zeggen dat michael schuldig is? nou ik DENK en WEET dat hij onschuldig is en ik geloof in hem.. ik heb hem ontmoet en spreek vaak met hem.. hij is superaardig en heeft absoluut geen losse handjes... en dat kan ik weten want ik BEN 13... sorry hoor maar heb er een hekel aan als iemand zoiets zegt

Marcel Jongeneel schreef:

nee hoor earthsong is geweldig!! heeft veel power en mooi gezonge.. mooie clip ook!! haha

Marcel Jongeneel schreef:
Ook dit album vind ik nog steeds erg goed.

Je kunt van M.J. zeggen wat je wilt maar de muziek is dik in orde. Ik ben het met Marcel eens dat History gewoon een prima verzamelaar is. En wat Michael prive uitspookt boeit mij niet

avatar van MJ_DA_MAN
Bijnaam-genoot. Eigenlijk een vergeten legende voor mij. Was vroeger mijn idool, ik denk dat ik weer is wat meer naar hem ga luisteren, hoewel dit de enige CD is die ik, ofja mijn vader, bezit.

MJ_DA_MAN schreef:

Veel plezier met Michael . Onlangs heb ik Thriller en Off the Wall, special edition voor weinig geld gekocht bij FRS. Zijn toch wel briljante albums. Michael mag dan van kleine jongetjes houden (bah Michael ), zijn muziek is, nogmaals, dik in orde.

Met vriendelijke groet, Hans

teutoon
Hoe weet je nu wat nieuw en wat oud materiaal is .

teutoon schreef:
Hoe weet je nu wat nieuw en wat oud materiaal is .

CD2 was destijds nieuw materiaal.

Bij de nummers Heal the World, Man in the Mirror en Earth Song voel ik toch wel een hoog braakgehalte.

musicfriek schreef:

avatar van Flipman
De tweede disc is iets meer mijn ding, wel kut dat "Smooth Criminal" er niet op staat.

Het album heeft niet voor niets ondertitel "past, present and future" Het verleden, heden en toekomst zoals Michael het zag in 1995. Daarom is CD1 nogmaals als losse schijf uitgebracht met dezelfde ondertitel. CD2 was aardig, maar tijdloze klassiekers staan er gewoonweg niet op. Leuk voor de "present" toenertijd, maar CD1 bleef zijn "future". Invincible was nog erger, en ik hoop écht op een nieuw album... ooit..

avatar van Darkzone
Wat blijft dit toch een geweldig album, en dan heb ik het NIET over de eerste cd met zijn grootste hits.
They Don't Care About Us, Scream, Earth Song, 2Bad, Tabloid Junkie, HIStory, Little Susie, Smile, You Are Not Alone, Childhood.... allemaal zijn dat toppers.
Jammer van de Beatles-cover Come Together die hij al in 1988 heeft opgenomen en als live-uitvoering in de film Moonwalker vele malen beter uit de verf komt (oorspronkelijk een zwak Beatles-nummer).

Alleen niet-fans geven deze cd minder dan 5*.

avatar van musicfriek
Zit dit nu weer eens te luisteren en ik heb steeds de neiging om het af te zetten... Zou ik dan eindelijk Jackson moe zijn? Op zijn tijd best wel lekker, maar ken het inmiddels wel... Vooral de ballads trek ik totaal niet meer. Ik zak een half puntje (naar 2,5*).

Relax
Op welk album staat Stranger in Moscow o_0

avatar van MJ_DA_MAN
Relax schreef:
Op welk album staat Stranger in Moscow o_0

Was een nieuw nummer op deze CD (toch?).

avatar van radio 538
Ik heb deze cd gehad van mijn oma toen ik een jaar of 10 was.
ik ben de muziek later echt gaan waarderen.
top muziek gewoon vooral Earth Song is super mooi met een gedachte erachter dat je zuinig moet zijn met wat je hebt.

5 sterren

Davez
Dit album wordt net zoals dangerous ondergewaardeerd. Het is geen thriller of off the wall maar composities zoals stranger in moskou, they don't care about us, little susie en childhood zijn toch bijzonder knap en origineel.
Criticasters vonden dat MJ niet meer originieel uit de hoek kwam en dat hij steeds weer dezelfde soort muziek maakte. Dan kan ik enkel maar besluiten dat ze niet naar dit album hebben geluisterd.

Ik geef dit een welverdiende 4.5 sterren. De nummers die de score van de 5 sterren afhouden zijn this time around en you are not alone.