Eluveitie - Slania (2008)

Zwitserland
Metal / Folk
Label: Nuclear Blast

1. Samon (1:47)
  2. Primordial Breath (4:16)
  3. Inis Mona (4:09)
  4. Gray Sublime Archon (4:16)
  5. Anagantios (3:23)
  6. Bloodstained Ground (3:16)
  7. The Somber Lay (3:56)
  8. Slanias Song (5:36)
  9. Giamonios (1:22)
  10. Tarvos (4:36)
  11. Calling the Rain (5:01)
  12. Elembivos (6:24)
  13. Samon [Acoustic Version] * (1:22)
mad butcher
Uitstekende symbiose van Folk en Gotenburg metal sound.

Voorlopig 4*.

avatar van Blind Faith
Weinig evolutie merkbaar met de voorganger "Spirit", maar dat hoeft niet als je zo'n sfeer kan creeëren. De folkelementen zijn perfect gebruikt en vullen de Gothenburg metal ideaal aan. Leuke CD die me na een tiental luisterbeurten elke keer opnieuw weet te boeien.

avatar van dennisrammstein
heb nu 3 nummers gehoord, en dat smaakt naar meer. Binnenkort het hele album eens opzetten!

avatar van dennisrammstein
en het hele album klinkt super heb ik gemerkt!

Sammael
Fijn album, ik mis alleen de echte uitschieters en op den duur beginnen die folk-riedeltjes toch wel erg op elkaar te lijken. 3,5*

avatar van snarf349
zeker net zo goed als - spirit -, hatsikidee muziek op z'n best, en dan vooral het laatste nummer.

avatar van Tha)Sven
Sammael schreef:

Daar kan ik me ook helemaal in vinden. Ik snap de hoge waardering hier niet echt.

Absoluut een van de betere albums van 2008, met een paar mooie catchy folk songs zoals Calling The Rain en Slanias Song. Af en toe gast terug, en daarna direct weer pompen geblazen!!

avatar van jasper1991
een goede folk metal band is altijd de moeite waard. de keltische elementen zijn goed verwerkt in deze muziek alleen vind ik deze manier van grunten afschuwelijk.
toch zonde want de composities zijn goed in orde.