Apollonia 6 - Apollonia 6 (1984)

Funk / Pop
Label: Warner Bros.

1. Happy Birthday Mr. Christian (7:08)
  2. Sex Shooter (3:40)
  3. Blue Limousine (6:22)
  4. A Million Miles (I Love You) (5:52)
  5. Ooo She She Wa Wa (4:15)
  6. Some Kind of Lover (4:47)
  7. In a Spanish Villa (2:19)
Duidelijk een cd uit de Prince-geilneef-tijd. Deze band was natuurlijk niet meer dan een leuk speledingetje voor His Royal Badness

staan wel een paar leuke liedjes op

avatar van Kos
Kos
hans vd togt schreef:
staan wel een paar leuke tiedjes op

Zeg dit is serieuze muziek ja

In de jaren '80 waren clips als Sex Shooter nog best gewaagd: dansen in lingerie.... oei oei oei
Als je het nu ziet is het lachwekkend.

avatar van Jan Wessels
In de speelfilm Purple Rain speelt Apollonia het liefje van Prince. Ze was daar zelfs halfnaakt in te bewonderen. Dat was toch weer wat anders dan alleen in lingerie. Toen inderdaad gewaagd en nu? Als ik nu sommige clips op MTV zie dan was het allemaal maar zeer onschuldig.
Sex Shooter was toen wel een grappig nummer, zo'n typisch Prince dubbelzinnig werkje.

avatar van lennon
Deze cd is moeilijk te vinden, en daarom een hoop centen waard.

Uiteraard alleen interessant vanwege de Prince bemoeienis, maar zeker niet vanwege de zangtalenten... ok.. en Apples zien is ook geen straf

Ik pleit daarom voor een re-release, om de achterlijke prijs naar beneden te drukken, met de 12 inches (Sex shooter 12 inch is echt super lekker) en... EEN DVD

de laatste track vind'k wel zalig.

avatar van Ampivinni
Prince bleef mensen maar wegblazen met briljante synth riffs

avatar van dennisversteeg
Wegwerpgroepje, maar geen wegwerpmuziek!
De zang is niet geweldig, maar muzikaal heeft Prince de boel zeer goed onder controle. Het lijkt nog het meeste op het (superieure) debuut van Sheila E.

Wat was die een lekker cd geweest met andere zangeressen! Ik heb deze wel is in de jaren 80 gehoord, maar kon me er niet veel van herinneren. Nu gedownload en al langere tijd op repeat, de nummers zitten goed in elkaar (echte Minneapolis funk), alleen tja, jammer van de stemmen

avatar van Edwynn
Leuke plaat wel. Ik kan erg genieten van de dampende funky popnummers zoals het fantastische Blue Limousine of A Million Miles (I Love You). De Prince link is niet ver weg.
De tamme vocalen zorgen inderdaad dat de boel niet helemaal de hoogte ingaat, maar desondanks is het een leuk plaatje voor af en toe.

avatar van lennon
Gisteren de LP nopg maar eens opgezet, en eigenlijk is het best een lekker album. Zeker muzikaal gezien natuurlijk. Gewoon goede popsongs van de hand van Prince. De vocalen zijn leuk, maar niet werelds natuurlijk.

Ik maak er 3,5 van, want deze periode is gewoon alles wat Prince aanraakt, raak!

avatar van lennon
Nav de nieuwe Purple Rain release deze ook weer eens gedraaid. Kan er echt van genieten.

avatar van Rudi S
Goeie clips ook altijd