Move.meant - The Scope of Things (2007)

Label: Grindin'

met Marty James

14. The Scope of Things

met Paola Jean

avatar van jelmer19
Ik had dit album al een poosje op me computer staan in de verwachting dat het niet veel goeds zou zijn (geen idee waarom trouwens) maar ik heb em dan tog maar een luistbeurd gegeven.

En vanaf de eerste 2 nummers was dit slechte voorgevoel gelijk weg, want het klinkt tog allemaal wel erg lekker, goeie beats zoals bijvoorbeeld bij het nummer ''Say When'' en ''Miracle'' en eigenlijk verslapt dit ook niet op het album en vind ik het niveau hoog blijven.
Ook de flows van de volgens mij 2 rappers zijn goed en klinken gewoon fijn.
Verder vind ik het ook nog wel leuk dat er een nummer met ''Blu'' bij zit wat ook goed klinkt en kom ik uit op een dikke 4,0*

Helemaal mee eens, dikke 4 sterren

Mb.
Move.Meant is een groep bestaande uit de rapper Champ, de producer Just Beats en DJ Spider, on the cuts. Gevestigd in Los Angeles brengen deze mannen bekende geluiden door je speakers; hard en recht voor zijn raap.

Zoals al vermeld verzorgt Just Beats in combinatie met het gescratch van DJ Spider voor de producties, die veelal goed aanvullen tot de stijl van Champ. Deze op zijn beurt heeft een herkenbare flow, noem het 'oldskool' als je wilt, waar hij daarnaast met goede recht voor je raap teksten door je speakers komt.

Allemaal in orde dus. Toch heb ik wel kritiek, zoals het feit dat Champ vaak de drang heeft om te vertellen dat hij de problemen van de Afro-Amerikanen begrijpt. Allemaal niet erg natuurlijk, maar onze Champ denkt volgens mij afentoe een beetje zwart te zijn. Ach, het is nergens echt ergelijk dus het is hem vergeven maar na een paar luisterbeurten valt het je toch op. Daarnaast trek ik de producties afentoe niet zo.

Toch is dit wel een goede plaat en ik denk een beetje aan een 7,5 dus met afronding komen we dan op een mooie 4*.

avatar van J.M.
De MC van deze groep lijkt heel erg op een andere rapper maar kan vooralsnog niet op de naam komen.

Edit --> nice, weet het alweer. Deze mc lijkt veel op één van de MC's van de Unknown prophets, écht veel.

avatar van Shelter
J.M. schreef: