Tom Baxter - Skybound (2008)

Label: Charisma

1. Night Like This (4:36)
  2. Skybound (6:41)
  3. Better [Album Version] (4:08)
  4. Tell Her Today (6:14)
  5. Miracle (4:32)
  6. The Last Shot (6:39)
  7. Tragic (5:20)
  8. Half a Man (7:34)
  9. Icarus Wings (6:32)
  10. Light Me Up (4:42)
Het debuut van deze meneer is volledig aan me voorbij gegaan en ik had er tot zeer kort geleden dan ook nog nooit van gehoord.
Een herkansing in de vorm van dit tweede album Skybound dus.
Het is aangename, relaxte muziek van een zoetgevooisde jongeman (soms iets te zoet naar mijn smaak).
Liefhebbers van b.v Jack Johnson zullen dit misschien wel prettig vinden ook al is de muziek van Baxter rijker georchestreerd.
Tom McRae-light vind ik het af en toe ook wel.
Hoe dan ook kan het nog wel alle kanten opgaan met dit album: of ik ga het op de lange termijn toch wel erg relaxed vinden en merk ik dat het toch vaak voorbijkomt in mijn speler of ik ben dit al snel zat. De tijd zal het leren; het jaar is nog maar net begonnen dus we zien wel waar het uit gaat komen

avatar van muziekobsessie
Het debuut van Baxter vind ik 10x beter, deze plaat is een slap aftreksel.
Het is duidelijk te horen dat hij tevergeefs opzoek is naar andere stijlen.

Overtroffen door zijn debuutalbum, keek ik inmiddels al geruime tijd uit naar zijn vervolgplaat. Inmiddels heb ik deze cd al een paar keer beluisterd, maar het weet mij nog niet zo te raken als zijn debuutalbum. Er staan een aantal prachtige nummers op, zoals Miracle, Better, Light Me Up, maar bij sommige liedjes komen wat arabische invloeden in voor, iets wat mij niet zo aanspreekt.
Maar ik ga deze cd zeker nog een paar keer draaien. * 3.5.

In the UK staat deze cd in de top 20. Men is het daar niet echt eens met jullie hierboven: het regent er 5 stars voor deze cd. Ik heb 'm dus toch maar besteld. Ben benieuwd.

avatar van djarend
de cd komt uit bij EMI , helaas pas eind februari,

Via internet kan je 'm al gewoon kopen in the UK, bijvoorbeeld via Amazon.

Wat een prachtige muziek. Ik vind de vergelijking met Jack Johnson niet helemaal op zijn plaats. De muziek is voller: meer instrumenten, langere tracks met mooie melodieën. Luister bijvoorbeeld naar de strijkers op Better. Ik zie nu ook dat Aero al schreef: "ook al is de muziek van Baxter rijker georchestreerd".

En dit klinkt allemaal erg prettig: mooi, mooi, mooi!

avatar van AriTupari
"Better" vind ik juiste het minste nummer van de plaat, dat nummer stoort me mateloos. Het is eigenlijk een verbasterde ballad à la Michael Bolton . Geef mij dan maar "Skybound" of "Tell her Today", dat zijn pas leuk georchestreerde nummers.

Michael Bolton..?!?!?!

Je mag er van mij bijna iedereen bij halen, maar Micheal Bolton....

avatar van AriTupari
Tuurlijk is dit veel beter, ik wil maar zeggen dat ik "better" te clean vind. Je moet toch toegeven dat het gebruik van de piano in een song als "Tell her Today" veel creatiever is.

avatar van Reijersen
'Better' is een topsingle die er makkelijk ingaat. Erg mooi gezongen en muzikaal sfeervol. Tom Baxter gooit er verder in dit album aardig wat stijlen doorheen. De variatie wordt niet irriterend en weet vaak te verrassen. De ene keer bombastischer, de andere keer weer een prachtige ballad. Top cd'tje.

Musicguru
Prachtplaat!!! Op de cd staat overigens 2007. Vreemd . Ook maar even het debuut halen.

Nee dat is niet vreemd. Veel releases die aanhet begin van een jaar worden uitgebracht hebben dat vaak.

Musicguru
Ja klopt ook inderdaad. De rechten zijn dan vastgelegd aan het eind van 2007, maar de release 2008. Mooi, dingt ie hij mee voor de eindlijst.

avatar van muziekobsessie
Jammerrrrr ik had deze plaat al begin 2007 via zijn eigen site!!!

Songs van dit album zijn a.s. maandag 17 maart te beluisteren in de KLEINE zaal van Paradiso, als Tom Baxter daar optreedt. Duidelijk aan te raden.

Het verbaast mij trouwens dat Tom Baxter hier (nog) niet doorbreekt. Als ik even op internet kijk, zie je dat hij hoog genoteerd staat in the UK en in Azië.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Kreeg deze plaat vandaag van mijn broer, vanavond eens op mijn gemak beluistert.
Conclusie: prima album met het titelnummer , Better & Tragic als hoogtepunten.
Begin met 3.5 sterren, maar vermoed dat deze nog wel een ( positieve ) aanpassing gaat krijgen na enkele luisterbeurten.

avatar van Ruudf
Muzikanten hebben door de geschiedenis heen over heel wat onderwerpen gezongen, daarvan is de liefde natuurlijk een van de meest bezongen thema's omdat het een ieder bezig houd, omdat het een belangrijke plaats in ons leven heeft. Maar al te vaak word er echter over de liefde gezongen alsof het een broodje pindakaas is, met net zoveel gevoel althans. Het gros van de liedjes op Skybound gaan ook over de liefde of het verliezen ervan. Met het verschil dat Tom Baxter een getalenteerd muzikant is, die zijn liedjes en tot de verbeelding sprekende teksten met alle mogelijke overgave en gevoel op de luisteraar afvuurt. Intiem en klein, of groots en gepassioneerd, het is allemaal overtuigend en echt. Tom Baxter is geen acteur maar een echte muzikant. Je voelt wat hij zingt, ik wel in ieder geval.
Overweldigend goed!

Stem doet beetje aan Chris Cornell denken, vooral bij Half Man

Na een aantal extra luisterpogingen is dit album me toch meer gaan boeien. Ondanks dat hij het niet haalt bij z'n voorganger Feathers and stone. Deze gaat net even iets dieper. Als je de kans krijgt moet je ook even Tom live gaan bewonderen. Dit is zeker de moeite waard. Ik was er nl. in Paradiso bij en het was een overweldigend optreden.

avatar van henrico
Oké, de vergelijking is misschien wat afgezaagd. Maar de nummers die ik tot dusver heb gehoord, deden mij meteen denken aan Jeff Buckley. Hier ga ik meer aandacht aan besteden. Klinkt veelbelovend.

avatar van Carolaah
Hmm vind het wel een mooi plaatje
Niet superbijzonder, maar wel weer een mooie om toe te voegen aan de collectie. Fijne stem, fijne teksten, mooi mooi..

avatar van Carolaah
Vind deze cd toch met de luisterbeurt beter klinken..
Z'n stem begin ik steeds meer te waarderen..
En 'A night like this' vind ik echt wel een schitterende opener..
Heerlijk zwoel, lekkere klanken.. ja mooi..

Merk ook steeds meer de emoties op die er in de nummers verwerkt zitten.. Wellicht stap ik binnenkort over op een 4,0

avatar van lennon
Ben wat later met het ontdekken van dit album.. vond de single better al erg prettig, en werd goed gedraaid op 3fm, maar de hele cd is gewoon heel erg lekker!

Een muzikant om blij van te worden, want dit is een echte...

4 sterren, want simpelweg een heerlijk album!

aERodynamIC schreef:
Een herkansing in de vorm van dit tweede album Skybound dus.
Tom McRae-light vind ik het af en toe ook wel.

Ik zou absoluut Feathers and stone luisteren. Die gaat wat mij betreft net even iets verder! Give it a shot aERodynamIC!

Pracht album. Voor mij dé cd van het afgelopen jaar. "The last shot" en "Tragic" zijn ongelooflijk mooi. Voor de audio-idioten onder ons: De cd is daarnaast gewledig opgenomen, mooie klank, lage bas.
Op het eerste gehoor vond ik hem wat saai, maar na een keer of vier draaien ga je om! AANRADER!!

avatar van Jimo
Broetje van Tom baxter heeft ook zijn cd uit!!! iets anders dan z'n broer maar wel een toppertje ook.

Charlie Winston - Hobo
zeker ff checken!!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Halfje omhoog voor dit album , heerlijke plaat en ook de afsluiter Light Me Up schaar ik ondertussen bij mijn favorieten.
Enkel Half A Man & Icarus Wings weten me niet helemaal te overtuigen.

avatar van freakey
Mooie cd, ik heb deze gekocht nadat ik Tom Baxter heb zien optreden op Lowlands. Ik heb deze net weer eens uit de kast getrokken terwijl ik ziek thuis zit (werk prima lekker rustgevend )

Half A Man is trouwens mijn favoriete nummer... zo zie je maar weer...

avatar van berghti
Wat blijft dit toch een steengoede plaat!

CHARLIE WINSTON
09-05-2015 21:00
Bitterzoet
Amsterdam
support zijn broet tom baxter!! die ik nog beter vind, dubbel feest voor 14 euro