caravelle schreef:

het is er goed weer voor. Nu iets beter luisteren voor een beoordeling.
Ha, ha
Goed dat je mij er even aan herinnerde caravelle.
Ik vrees dat mijn aandacht nadien weer even op iets anders was gericht - naast schilderen, uiteindelijk op iets anders muzikaals.
Maar je hebt natuurlijk volkomen gelijk.
Ik had 'm inmiddels al een paar keer gehoord, maar tot een beoordeling was ik dus nog niet gekomen.
Een vreemde plaat derhalve, die je moet liggen. Minder gedetaileerd dan voorganger Pet Sounds.
Regelmatig luistert het weg alsof het wat losse flodders zijn.
Een druggy plaat met wel het kenmerkende Beach Boys geluid, maar losser, fragmentarischer en de psychedelia is ook op dit album ( 1967) met enige regelmaat te bewonderen.
Zeer korte liedjes ( gemiddeld 2 minuten en een beetje) waar de hele pakkende melodietjes van Brian Wilson eigenlijk schitteren door afwezigheid.
Good Vibrations is duidelijk het meest songmatig en uiteindelijk ook een BB classic van formaat.
Heroes And Villiains ( de langste song van de plaat) doet er weinig voor onder.
De rest vind ik echter ook vermakelijk.
Het kan er mee te maken hebben dat het allemaal heel kort is en niet oeverloos door wordt gepielt.
Toegegeven......sommige bedenksels zijn maf en Brian W moet gewoon met de nodige drugs hebben geklooid.
Zijn rol als actief bandlid was hierna eigenlijk snel over, al bleef zijn invloed natuurlijk groot.
Smiley Smile is een werkstuk die mooi in het jaar 1967 hoorde, maar waar een Pet Sounds het jaar er voor echt indruk maakte, deed deze dat een stuk minder.
Maar voor mij volstaat een 4 wel.
Een lekker eigenzinnig album ,waar alles op zijn plaats zit en ach in het jaar van de flowerpower, moet je door bep.zaken heen kijken. Bij deze.