The Streets - A Grand Don't Come for Free (2004)

Hip-Hop / Dance
Label: 679

1. It Was Supposed to Be So Easy (3:56)
  2. Could Well Be In (4:24)
  3. Not Addicted (3:40)
  4. Blinded by the Lights (4:45)
  5. Wouldn't Have It Any Other Way (4:36)
  6. Get Out of My House (3:52)

met C-Mone

7. Fit But You Know It (4:14)
  8. Such a Twat (3:48)
  9. What Is He Thinking? (4:41)

met Wayney G

10. Dry Your Eyes (4:31)
  11. Empty Cans (8:14)
avatar van Sparks
Ik heb een aantal nummers nu beluisterd en ben tot de conclusie gekomen dat dit eigenlijk vrij vervelende muziek is. Niet wat ik er van verwacht had, wat opzich niet erg is maar dit is geen geweldige leuke verrasing. Dry Your Eyes heb ik altijd een mooi nummer gevonden. Zo nu en dan komt hij weer voorbij in mijn afspeellijst en dan schept het mijn verbazing dat ik het nummer altijd bijzonder graag nog eens wil horen. Toch dan maar besloten het hele album een kans te geven. Fit But You Know It was t eerste nummer wat ik aan zette. Geheel anders maar ik vond het nog wel een aardig nummer (geen nummer overigens waarvan ik dacht dat hij bij de beste 3 van de plaat hoorde). Maar zodoende bij Such a Twat & What is He Thinking terecht gekomen en die vind ik beide niet om aan te horen.
Ik denk niet dat ik mezelf kan aanzetten het album in zijn geheel te luisteren..

avatar van Johanv4434
Sparks schreef:
Je zou het toch eens moeten proberen. Ik heb indertijd het album aangeschaft toen ik enkel 'dry your eyes mate' en 'fit but you know it' kende. Bij de eerste luisterbeurt vond ik de rest eigenlijk slecht, maar dat is bij mij beginnen te veranderen na nog 3 luisterbeurten. Ik vind het gewoon een album dat je tijd moet geven.

fastpulseboy
hmmm,
dry your eyes vind ik wel het vervelendste nummer op een verder erg leuk plaatje.

Relax
LoveStoned schreef:

Jezus, bleute opmerking. zeg dan dat Amerikaans niet-bekakt Engels is. Je doet namelijk alsof Amerikaanse de klassieke taal is. Overigens naar mijn mening: Origineel is altijd het beste. Brits is het origineelst en naar mijn mening ook gewoon gangsta. Als van die grofgebekte rappers amerikaans gaan rappen komen ze bij mij vaak achterlijk over. Bij Engels heeft het iets ironisch. Nee, niet alleen vrouwen vallen op een Brits accent. Een moordwijf met een bekakt Engels accent is naar mijn mening 1000 x zo sexy als zo'n dame die knauwend Texaans spreekt.

Ik was nog maar 14 toen ik het bericht postte.. ik weet nu wel beter dankzij school.

Stay on school.

avatar van Ice Cream Man
Heb 'm nu een aantal keer beluisterd, toch een tegenvaller na het zeer fijne Original Pirate Material. De enige goeie nummers zijn Blinded By The Lights, Dry Your Eyes en in mindere mate Fit But You Know It. Magere balans.

Sqritz
Bezig met het nog eens te beluisteren..soms toch wel geniaal hoor vind ik.

Zo gewoon simpele stukjes die zooo herkenbaar zijn, dat je er gewoon een lekker gevoel van krijgt.

Bv. deze uit 'Could well be in'.

She didn't offer to buy the next drink though, "Nay."
Suppose that's just a girls way.
Im tryin to think what else I could say,
Peelin' the label off, spinnin the ashtray.
Yeah actually, yes, she did look pretty neat.
Her perfume smelled expensive and sweet.
I felt like my hair looked a bit cheap,
Wished I'd had it cut back last week.
She kept givin me this look, cuz she would speak.
Was she only friendly, or was she a keep?
Asked her if she wanted the same again to drink.
Started to turn and get up out my seat.

avatar van RogerV
zijn beste plaat voor mij. Heerlijk concept over het troosteloze leven van iemand waarbij alles mis gaat.

Not addicted is wel de beste. Zowel tekstueel als muzikaal. Goede spanningsopbouw en toffe humor.

avatar van Stapler
Inderdaad Sqritz daar is die man een meester in .

Relax schreef:

Stay on school.

Hehe toch zit er wel een kern van waarheid in

discipline schreef:

Hehe toch zit er wel een kern van waarheid in

Oh nee toch niet had ff verkeerd gelezen lovestoned had wel een punt gemaakt:)

avatar van Dutchy
Ietsje minder dan Pirate Material
Maar beter dan everything is borrowed en THWTMAEL
maakt voor mij een 4*

avatar van Stapler
Johanv4434 schreef:

Same story for me .

avatar van vantagepoint
Ik blijf het zijn beste album vinden. Na elke luisterbeurt blijft er wel heel veel van hangen. En rap kan je het niet echt noemen, maar het is toch verbazend hoe je blijft luisteren naar wat hij te zeggen heeft. De beats zijn heel aangenaam, er zit zowel een soort van feestkant aan, als een chillkant. 4 sterren!

avatar van Robbie Keane
De Britse A Long Hot Summer, zo gezegd
Net zoals Stapler en Johanv4434 vond ik eerst ook alleen de singleltjes leuk, maar wat een geweldig geheel.
De beats vind ik lekkerder in het gehoor liggen dan bij z'n voorganger, het klinkt wat meer "af".
Ook heeft deze meer uitschieters dan Pirate Material.
What a story, Mike.

avatar van discipline
Eerste album die ik check van The Streets en hij is me erg goed bevallen. Ik vind alleen Get Outta My House erg irritant. De rest is wel erg vet!
Favorieten zijn:
Blinded By The Lights
Wouldn't Have It Any Other Way
Fit But You Know It.

Ik geef dit een 4.

avatar van pureshores
na het lang aan de kant te hebben gehad vandaag weer een paar keer geluisterd en de waardering is dan toch aan het doorkomen. Blijf erbij dat na Pirate material het niet is wat ik vooruitgang noem maar het hele verhalende concept is toch sympathiek en het cockney maakt het gewoon heerlijk af. Blinded by the lights blijft favoriet maar de hilarische opener It was supposed to be so easy is ook een pretnummer. De reden waarom ik het geen vooruitgang vond/vind is waarschijnlijk dat Pirate nog een garage inslag had en de beats beter zijn, hier is het allemaal wat poppier en gladder

Op naar album 3 die ik niet goed ken (en denk terecht)

avatar van ArthurDZ
Mike Skinner beschrijft op dit album afleveringen van Geordie Shore op lichtjes poëtische wijze. Door het overkoepelende verhaal persoonlijker dan Original Pirate Material, dat toch meer het verhaal van een generatie was. Aan dat meesterwerk kan A Grand niet tippen, maar dit is niettemin een heerlijk vlot en fris album.

avatar van Manuel
Vind deze toch een stuk minder dan Original Pirate Material (in mijn herinnering). Het fixing my tv-verhaal is trouwens wel grappig.

3-3,5*

avatar van behangplakker
Bij toeval erachter gekomen dat ik Blinded by the Lights nu precies 14 jaar ken en door de jaren heen heeft hij alleen maar aan kwaliteit gewonnen, de betekenis is door mijn eigen ravetijd alleen maar herkenbaarder geworden.

De rest van het album zijn even goed, het is al door veel users geroepen. Wát een kwaliteitsplaat is dit zeg, bijna zo goed als OPM.

Overigens hier Weak Become Heroes & Blinded by the Lights op Glastonbury, vooral Blinded by the Lights neemt je mee als je hem hard op goede kwaliteit luistert.

The Streets - Weak Become Heroes / Blinded By The Lights (Glastonbury 2019) - YouTube

avatar van VforVictor
Aardige opvolger van het sterke eerste album. Heb em al een tijdje en kende eigenlijk alleen Blinded By The Lights, sterke track overigens en ook 1 vd betere van het album. De beats zijn lekker afwisselend maar dr zijn ook een paar mindere nummers in mijn ogen zoals, Fit But U Know It, Such A Twat, What Is He Thinking? Het is in zijn geheel wat minder als zn voorganger maar het word nergens slecht. Favo's: It Was Supposed.. Wouldn't Have It Any.. & Dry Your Eyes. Ik zet het album zo nu en dan op, en hij luisterdt gewoon aangenaam weg. 3,5 ster!

avatar van ZAP!
'Blinded...' is toch geniaal, niet?

avatar van ZAP!
Now I don't know the first thing about football

Verder is het een wat wisselvallig album. Ik kom prachttracks tegen, maar ook wat mindere - beetje het 'one trick pony' idee, maar hij komt er met de meeste songs (meer dan) goed mee weg. 'Dry Your Eyes' lijkt een oprechte steunbetuiging aan een maat wiens verkering uit is geraakt, maar toch wringt het een beetje ("Droog je tranen, maat - geen handvol maar een land vol - ik weet dat je haar wilt laten weten hoeveel pijn je voelt, maar maak toch maar rechtsomkeert" - mja). Intrigeren doet het (geheel) sowieso, dus nog maar es opzetten. Op flink volume, mind you.

'Blinded...' blijft toch geniaal, niet?

overheersend gevoel