Jay-Z - The Black Album (2003)

Label: Roc-a-Fella

1. Interlude (1:21)
  2. December 4th (4:33)
  3. What More Can I Say (4:55)
  4. Encore (4:11)
  5. Change Clothes (4:18)

met Pharrell

6. Dirt Off Your Shoulder (4:05)
  7. Threat (4:06)
  8. Moment of Clarity (4:24)
  9. 99 Problems (3:54)
  10. Public Service Announcement (Interlude) (2:53)
  11. Justify My Thug (4:04)
  12. Lucifer (3:12)
  13. Allure (4:52)
  14. My 1st Song (4:45)
avatar van psychonaatje
Schelpvandezee schreef:
Vraag het haar dan.. sterker nog vraag erbij waar

Ik heb 'm weleens bij de Free Record Shop zien liggen, hoor.

avatar van WeSSeL..
Ik heb het gevraagd en ze werkte bij de FRS. Alles moest er weg ofzo, Fade To Black was dus te oud. Ze mocht hem weggeven en dat is dus aan die vriend van mij gebeurt. Goede keus vind ik.

Snowman
Top album op Change Clothes naar dat nummer houd The black Album van de 5 rating af.

WeSSeL.. schreef:

Ik baal als de STEKKER WAAR KEN IK HEM NOG KRIJGEN IK HUIL ME HIERO KAPOT !!! EN VOOR HOEVEEL

deze is beter dan de vorige, en change clothes, dirt off your shoulders, mooie shit.

avatar van Cath
Relax schreef:
MTV kan wel meer, bah... echt een eigen rate is dat.
Best smerig om iemand als beste MC uitteroepen, er zijn zelfs undergrounders die malen beter zijn dan Jay-Z.
Ahum Canibus.

Eigenlijk is het geen eigen rate. Leden van de site konden allemaal hun eigen top 10 maken en daar is het vanaf geleid.. Alsnog slaat die nergens op, LL Cool J op 10 En Tupac boven Biggie, yeah right

Relax
Naar een paar keer vaker te luisteren klinkt het wel wat beter.
3.0 nu, mischien dalend of stijgend, wie weet.

avatar van MJ_DA_MAN
Na veel negativiteit of juist positiviteit over dit album moest ik hem toch maar eens beluisteren om zelf te kunnen oordelen. En ik moet zeggen, het is misschien geen klassieker, maar ik vind het een prima album van Jay-Z. Het opent leuk met December 4th, gevolgd door het frisse What More Can I Say. Mindere nummers ben ik eigenlijk niet tegengekomen, alleen vond ik Lucifer íets minder, en Dirt Off Your Shoulder vind ik het minste nummer, een irri Timbaland-beat. Absolute favorieten zijn Encore en 99 Problems natuurlijk. Dit album is zeker een toppertje. De producties zijn keurig en ''fris'' kan ik ze ook noemen. Hij krijgt 4*.

Schelpvandezee schreef:

Aahh, ik ga hem nog een keer kijken nu

Dat is niet grappig weet iemand wara ik hem nog ken KOPEN ?!?! S

avatar van WeSSeL..
Volgens mij hebben we het over Fade To Black, de DVD van zijn laatste optreden.

Dit is echt niet meer grappig ik ben zo wanhopig
ik moet fade to black dvd echt hebben ...
waaaaaaar oowh waaaaaaaaaaar
Fat Beats heeft hem wel toch hoop ik !!! dats het enigste HipHop store diek ken !!

Dit is echt niet meer grappig ik ben zo wanhopig
ik moet fade to black dvd echt hebben ...
waaaaaaar oowh waaaaaaaaaaar

Lalalalalaaa, kon ik je maar helpen ik had het met plezier gedaan.

Schelpvandezee
Snik Snik.. de eerste beste die ik tegenkom met het dvd RIP IK !!

avatar van WeSSeL..
Waar woon je, zolang het niet richting Nijverdal is ben ik nog veilig in andere woorden?

Beste stukje van die hele Fade to Black DVD: Timbaland die de beat van Dirt Off Your Shoulder laat horen

Monsta Kody schreef:

Klopt, maar weet jij niet heel toevallig, of die beat die Timbaland daarvoor laat horen ook zijn uitgekomen?

Waarschijnlijk niet.

WeSSeL.. schreef:

Ik heb Hem Ik Heb Hem JEEEEJ
Fade To BlackDVD bij Bristol gehaalt 9.99 euro Jeeej
ik heb nu nog maar de helft gezien vanavond de rest!!

Wat is jay-z eigenlijk toch onbeleefd zeg..
Hij noemt Timbaland een dikkerd zegt het woord Nikker wel miljoenen keren maja het is cker dope

Vergo
Super album!
Eén van de beste albums van Jay-Z: leuke beats, veel variatie..
Niet echt veel mindere songs, behalve misschien "justifiy my thug"

1,0
niet echt ben meer van de echte hip-hop

g-4gangsfan schreef:
niet echt ben meer van de echte hip-hop

Ah je bedoelt 50 cent en g-unit? Als je jonger bent dan 16 vergeef ik het je

Relax

oww die shit is echt achterhaald, er word heeeeel veel gejat, en vooral van notorious b.i.g.

avatar van rusty nail
zelfs de naam van het album komt me bekend voor

avatar van Niek
C Changes schreef:

Vind jij 99 Problems achterhaald?? Change Clothes?? December 4th?? Dirt Off Ya Shoulders?? En wat is er precies van Biggie gejat dan. N.B. Samplen is wat anders dan jatten he...

DIT IS GEJAT

jay-z is één van de beste rappers
echt bére en niets is gejat.dit is pure classe!

avatar van Niek
Ok, ik heb het filmpje bekeken en moet mijn woorden terugnemen. Toch geef ik je (relax, c changes) niet volledig gelijk. Jay Z heeft Biggie altijd bewondert en daar nooit geheimzinnig over gedaan, ik denk dat Jay heeft juist aanhaald om dat te onderstrepen. Dat van die andere artiesten vind ik zwakker, dat zijn zinnen die tal van andere artiesten ook wel noemen omdat ze gewoon heel algemeen zijn. En met het vele materiaal dat Jay Z heeft geleverd (lang niet allemaal kwaliteit, dat geef ik toe) loop je groot risico dat je onbewust dingen zegt die anderen al gezegt hebben. Verder blijft Jigga's techniek uitzonderlijk.