Ad Brouwers schreef:
Toen hij uikwam vond ik een soort "wereldwonder" en dat vind ik nu nog. Ik ben het voor 99% met je eens. De witte dubbelaar van de Beatles zou ik ernaast willen zetten. Dat zijn de 2 beste dubbellp's ooit. Dan hebben we een deal!!!
Ik heb zelf niet echt heel veel met The Beatles, en hoewel ik Helter Skelter misschien wel het meest belangwekkende nummer uit de popgeschiedenis vind: "punk avant la lettre", kan ik elke plaat waarop Obladi-oblada staat niet meer serieus aanmerken als 100% meesterwerk. Maar goed, ieder zijn allergie.
Tusk is natuurlijk eigenlijk de punkattitude ten voeten uit: de keizers van de mainstream braken eigenhandig het zelf gecreeerde commerciele gebouw af. Tusk was een grootse uitspraak: het grootste commerciele succes uit de pophistorie, Rumours, bleek het Paard van Troje: er kwam een leger dwarse poprocksongs uit die het einde van de mainstream van de 70's inluidde. Het was tijd voor een nieuw tijdperk.
Overigens kun je met terugwerkende kracht zeggen dat Tusk zijn tijd ver vooruit was: de singersongwriterhausse uit de jatren 90, en de huidige new folk movement zijn zwaar schatplichtig aan dit album en Lindsey's benaderingswijze. Dat Greg Dulli (afghan whigs, twilightsingers, guttertwins) Colin Meloy (decemberists), Joanna Newsom, Death Cab For Cutie, Billy Corgan, Tonic, Ryan Adams, The Gourds, Radiohead, Elliott Brood en nog veel meer hedendaagse alternatieve artiesten zelfverklaarde Tusk-fans zijn moge in deze genoeg zeggen.