Atmosphere - Sad Clown Bad Winter 11 (2007)

Label: Rhymesayers

1. Don't Stop (3:54)
  2. 66th Street (2:21)
  3. They All Get Mad at You (3:30)
  4. Beautiful (2:01)
  5. Ha, This One Is About Alcohol Too (3:19)
avatar van Osiris Apis
Alweer 1.

Is ie al te pindakazen?

avatar van Conway Twitty
Joepie. Mooie voorkant.

Don't stop klinkt alvast erg goed :>

avatar van MFPascal
Ja, hij is te pindakazen.

avatar van MJ_DA_MAN
En dat heb ik zojuist gedaan .

Relax
Prachtig prachtig hoesje.

is het wat jongens?

avatar van waxs
Mooi hoesje inderdaad. Ben benieuwd hoe de plaat verder is.

tuktak
het plaatje is verder goed as always eigenlijk....

schaap schreef:
is het wat jongens?
Hij is zeker het luisteren waard. Ondanks dat ik dit album hetzelfde cijfer ga geven als zijn voorganger, vind ik deze toch beter. Don't Stop vind ik het minste nummer van deze EP eigenlijk, de andere vier nummers zijn gewoon leuk en/of goed. Ik geef het een ruime 3,5*, omdat een kwartier muziek natuurlijk moeilijk te beoordelen is, en het al snel aantikt als er iets opstaat wat minder is dan de rest. Als Don't Stop vervangen was door een nummer van het niveau als die andere vier nummers, was het een 4 geworden.

Maar nogmaals, hij is het luisteren zeker wel waard als je Atmosphere goed vindt. Ook een erg leuke serie, die EP's. Plak Sad Clown 9, 10 en 11 aan elkaar vast en je hebt gewoon een heel degelijk album.

avatar van waxs
Eerste luisterbeurt: "Mwah"...

tuktak
4 sterren vind ik dit plaatje toch wel waard hoor, eerste keer luisteren geeft een goed gevoel, maar vaker luisteren een beter gevoel.
het niveau van deeltje 9, dat haalt dit echter niet, maar daar kan ik mee leven, aangezien die echt steengoed was.

avatar van Conway Twitty
Don't Stop heeft echt een heerlijke beat, 66th Street idem, maar met prachtige storytelling van Slug.
They All Get Mad At You, doet een beetje denken aan de Original Pirate Material-stijl, erg drukke beat, met erg goede 2e verse.
Beautiful, samen met 66th Street, het beste nummer. Jammer dat dit nu juist de twee kortste zijn.
Ook het laatste nummer zeer de moeite waard en dus weer een erg geslaagde EP.

4/4.5

Review die ik schreef voor de jongste hiphopsite van Nederland ( ):

Wat doe je als hiphop-duo wanneer je de luisteraar zoet wilt houden tot je eerste album in drie jaar uitkomt? Precies, dan breng je een complete EP-serie uit tot dat album er daadwerkelijk is. Rapper Slug en producer Ant, beter bekend als Atmosphere, zijn zo sociaal geweest om dit ook daadwerkelijk te doen. Het nieuwe album van het duo, genaamd When Life Gives You Lemons…, komt namelijk pas in april 2008 uit. Gezien dit alweer deel 11 is uit de steeds populairder wordende serie, kan de kwaliteit per EP gaan afnemen. Maar na de dit jaar eerder verschenen EP’s Sad Clown Bad Summer 9 en Sad Clown Bad Fall 10, valt ook de EP Sad Clown Bad Winter 11 niet tegen. Dit 15 minuten durende plaatje is niet gevuld met koude en kille nummers, maar met nummers die je warm moeten houden in de koudste tijden van het jaar. Rapper Slug gaat in vergelijking met het vorige deel wederom niet zo diep met zijn teksten, maar ondanks dat blijft de man uit Minneapolis de gehele plaat vermakelijk. Zo vertelt hij onder andere wat er gebeurde in de winter van zijn 19e levensjaar (66th Street), en wat de ideale plaats is als je je problemen voor even wilt vergeten (Ha, This One Is About Alcohol Too). Ook Ant stelt niet teleur. Opnieuw brengt de uiterst creatieve producer het geluid dat we van hem gewend zijn; warme beats met lichte rock-invloeden. Nergens grote verrassingen, veranderingen of vernieuwingen van beide leden, maar “gewoon’’ een typisch kwartiertje Atmosphere. Sad Clown Bad Winter 11 is het ideale tussendoortje voor de koude winterdagen.

avatar van hiphopmaster
Leuke onderhoudende EP. Niks bijzonders, maar zeker niet slecht!!!
Ik kijk erg uit naar hun volgende album. Als het maar niet al teveel knip- en plakwerk wordt. Maar Slug en Ant kennende zal dan vast en zeker niet gaan gebeuren! De Alcoholsong en 66th Street zijn voor mij de uitschieters op deze EP.

Gekkenhuis
MJ_DA_MAN schreef:

Of hoe klop je extra geld uit de zakken van je fans . Vind het vrij zwakjes eigenlijk om telkens EP's te maken en deze in de verkoop te doen, waarom niet gewoon gratis?

avatar van Osiris Apis
Gekkenhuis schreef:
waarom niet gewoon gratis?

gratis albumje voor de feestdagen van Atmosphere

Social_Mask

Deze moet ik nog wel even huzzelen.

avatar van MAS
MAS