Een bijzondere verzamelaar van deze Canadese activiste. Op de cd zegt ze zelf dat ze goed heeft geluisterd naar haar fans en dit zijn allemaal nummers die vaak gevaagd worden bij optredens. Buffy Sainte-Marie begon al platen te maken in de jaren 60, maar in 1976 stapte ze wat uit de muziekindustrie. Ze maakte geen platen meer, trad niet meer op, maar schreef nog wel nummers, waaronder in 1982 het oscar winnende nummer 'Up where we belong'. Verder speelde ze wel regelmatig mee in 'Sesamstraat'
In 1992 maakte ze een comeback met 'Coincidence and Likely Stories' en 4 jaar later volgt dus deze verzamelaar. Ze heeft voor deze verzamelaar alle nummers opnieuw genomen, waaronder veel uit de Vanguard periode (jaren 60/70) wat misschien niet bij iedereen in de smaak viel. Er staan ook nummers op die door andere artiesten bekend zijn geworden, 'Up where we belong' (Joe Cocker en Jennifer Warnes), 'Until It's Time for You to Go' (Barbara Streisand) en 'Universal Soldier (Donovan). Trouwens 'up where we belong" had Buffy zelf nog nooit opgenomen, hier een mooie intieme akoestische opname.
Al met al best wel een goed verzamelalbum en ik ga zelf nog eens op zoek naar die Vanguard platen.