Alexandre Desplat - The Golden Compass (2007)

Frankrijk
Score
Label: New Line

1. The Golden Compass (2:22)
  2. Sky Ferry (2:44)
  3. Letters from Bolvangar (2:33)
  4. Lyra, Roger and Billy (1:29)
  5. Mrs. Coulter (5:20)
  6. Lyra Escapes (3:44)
  7. The Magisterium (1:58)
  8. Dust (1:10)
  9. Serafina Pekkala (1:50)
  10. Lee Scoresby's Airship Adventure (1:20)
  11. Iorek Byrnison (5:28)
  12. Lord Faa, King of the Gyptians (2:17)
  13. The Golden Monkey (2:04)
  14. Riding Iorek (4:38)
  15. Samoyed Attack (1:21)
  16. Lord Asriel (2:10)
  17. Ragnar Sturlusson (6:18)
  18. Ice Bear Combat (2:15)
  19. Iorek's Victory (1:26)
  20. The Ice Bridge (1:33)
  21. Rescuing the Children (2:18)
  22. Intercision (2:47)
  23. Mother (3:35)
  24. Battle with the Tartars (4:31)
  25. Epilogue (3:33)
  26. Lyra (3:19)

met Kate Bush

avatar van JohnWilliams
Nog niet gehoord...wie heeft de tracks al beluisterd?
Zag overigens vandaag pas deze pracht cover.

avatar van JohnWilliams
Prachtige Score, jammer van dat laatste nummer maar de rest is echt beauty! Vooral track 25 is prachtig!

avatar van davy jones
Super album, echt zoveel beter dan Hary Potter van Hooper

avatar van JohnWilliams
Inderdaad, ik schreef ook op Moviemeter dat ze beter Alexandre Desplat kunnen vragen voor de muziek van de nieuwe Potters. Natuurlijk blijft Williams de master, ook zie ik graag Doyle terug. Alles is beter dan Hooper.

avatar van davy jones
Ik vind Hooper dan nog iets beter dan Doyle. Zijn score voor The Goblet of fire trok op niets. als ik moet kiezen tussen Hooper of Doyle kies ik toch voor Hooper. Maar het allerliefst wil ik John Williams terug zoals zijn naamgenoot hier boven mij al zei : hij is en blijft de master in filmmuziek

paar mooie nummers op dit album. het mooiste nummer is Epilogue.
het laaste nummer 'Lyra' is niet slecht maar het past zo niet bij het album.

neo
De eerste Desplat die ik voorlopig maar even in de ijskast zet. Het is van het avontuurlijk, fantasievolle kaliber waar ik niet zoveel meer mee heb, zelfs als het van de hand van een fantastisch componist als Desplat afkomstig is.

avatar van JohnWilliams
Waarom zet jij hem dan in de IJskast?
Ik zou zeggen: Luister hem snel ondanks dat je niet van het genre houd. Het zijn namelijk allemaal prachtige nummers.

neo
Ik leg net uit waarom ik deze maar even niet helemaal wil gaan afluisteren. Halverwege had ik het al weer gehoord.

avatar van JohnWilliams
Het einde is dan ook het mooist
Ieder z'n mening natuurlijk je moet van het genre houden...

neo
Desplat was hiervoor vaak een componist die zich wist te onderscheiden van andere. Het gaat de laatste tijd wel vaker 'mis', maar ook weleens goed. Firewall riep deja vu gevoelens op, maar wist in energie en klasse zich van veel andere te onderscheiden op actie/thriller gebied. The Golden Compass is vrij inwisselbare score, die zo door een andere componist had kunnen gescoord worden. Dus nee, het is niet eens zo zeer enkel het genre.