Epitaph - Epitaph (1971)

West-Duitsland
Label: Polydor

1. Moving to the Country (5:14)
  2. Visions (5:26)
  3. Hopelessly (8:16)
  4. Little Maggie (8:35)
  5. Early Morning (10:04)
  6. London Town Girl * (3:28)
  7. Autumn 71 * (4:29)
  8. Are You Ready * (4:28)
  9. I'm Trying * (5:33)
  10. Changing World * (5:50)
avatar van gigage
Epitaph ? Early Morning (1972) - YouTube
Leuke early prog-hard rock nu eens zonder hammond orgel, hun tijd ver vooruit zeg maar

avatar van Supersid
Het openingsnummer is minder, maar de rest van het album is erg puike progrock.

Mssr Renard
De eerste plaat van Epitaph vind ik nog wel redelijk. Het is een beetje een mix van King Crimson, Uriah Heep en Wishbone Ash, zeg maar. De nadruk ligt wel op rock, en de band kent dan ook twee leadgitaristen.

Leuk weetje: twee drummers van Eloy hebben in de band gespeeld. Op deze plaat is dat Jim McGilivray, en op latere platen is dat Fritz Randow. Vergelijkbaar met Eloy vind ik de muziek echter niet. Het is meer progressive hardrock. Vooral het 10 minuten durende sluitstuk 'Early Morning' is erg gaaf, met veelvuldig gebruik van twinleads, dat denk ik ook wel liefhebbers van vroege Judas Priest zou moeten aanspreken.