Fakkelteitgroep, Vol. 2 (2010)

Label: Top Notch

18. Seven League Beats en Rico - 2.0
  19. Kabel en Nosa - Ze Willen Rasta
  20. Freez en Sticks - Kaapstad
avatar van job56
Wie is Freez? Ik vind hem -zeker op Kaapstad- alleraardigst rappen. Prettige stem en goeie flow.

Nijmegen komt echt hard op deze. Sla je kop op en neer op deze..

Die track van Rico en Kubus is trouwens ook echt geniaal. Heerlijk.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind het zelf niet al te best - ben ook een beetje uitgekeken op de Fakkelbrigade-gerelateerde acts. Zo Moeilijk heeft wel veel potentie moet ik zeggen, Nikes levert met afstand de beste beats op dit werk. Verder is het voor mij duidelijk dat Rico en Sticks de beats van Delic missen, daar passen ze toch een stuk beter op dan de slappe aftreksels van A.R.T. en consorten. Typhoon, Sticks en Rico zijn op tekstueel niveau ook minder interessant dan dat ze geweest zijn, hoewel ze zelfs nu nog veel beter zijn dan bijvoorbeeld James en De Gelogeerde Aap.

avatar van miintzish?
Ik vind deze plaat wat tegenvallen, staan 2-3 goeie nummers op, een paar halfaardige nummers, maar het merendeel weet me niet echt te pakken. Heel veel g-funk achtige beats waar ik niet echt in zit.

Maar wel eindelijk weer een ouderwets goede Kubus & Rico blazer

avatar van dusso
Ik wil een Rico-album! Veruit de beste rapper van deze verzamelaar. Niks Anders is ook wel een heel erg vet nummer:)
De rest maakt niet echt indruk op me.

FightForMore
Nummer 12 is wel heel aardig, maar ik verwacht niet anders van Akwasi en Sticks.

avatar van miintzish?
dusso schreef:
Ik wil een Rico-album!

Er komt schijnbaar een Kubus & Rico album aan (kwijl), al word dat 2011ish

hier staat zoiets: 3VOOR12 - Albums Rico en Kubus en Stick-N-Duuv op komst - 3voor12.vpro.nl

job56 schreef:

Nijmegen komt echt hard op deze. Sla je kop op en neer op deze..

Die track van Rico en Kubus is trouwens ook echt geniaal. Heerlijk.

reactie: freez is een mc uit nieuwegein (utrecht)
is al lang bezig met rap, paar keer bij lijn5 geweest, en is nu definitief doorgebroken.
hij woont vlak bij me, en ze broer is een van me beste vrienden.
je gaat zeker meer van hem horen
talent 030! shoutout!

avatar van Jacktherapper
Ik had de hoop in dat Zwolle ding al een beetje opgegeven. Maar dit is wel heel lekker hoor, losjes, fonky, frissig. M'n broeder Seven League Beats staat er ook erg leuk tussen. FTG, jullie krijgen uiteindelijk de voordeel van de twijfel, gefeliciteerd.

MAS
Wel vet dat er veel (alleen maar?) nieuwe nummers op staan.

Edit: Heb hem vanmiddag 1 keer geluisterd en ik vind het allemaal wel lekker klinken. Had hiervan gisteren ook al wat gehoord bij DVD en live klonk het ook goed.

Ik vind dat de Arnhemse producer Henning, erg toffe beats heeft! Sowieso wat anders dan Kubus, A.R.T of Nikes.

avatar van GijsV
Heeerlijke mix van de beste Nederlandse hip hop

De Schaafkaas
Rhythm & Poetry schreef:

A.R.T. levert bij tijd en wijle echt wel goede producties af. Luister Alledaagse Waanzin of Colucci Era maar. Dit soort compilaties zijn echt overbodig, niemand zit hierop te wachten. Laten ze maar met wat kwalitatief sterks (albums) komen.

Ben het helemaal met je eens wat betreft de verbonden acts.

MAS
Een zeer aardige verzamelaar. De FTG/FB presteert het toch elke keer om degelijke albums/tapes te leveren. Zo Moeilijk vind ik ook weer met leuke nummers komen. Tenminste beter dan op Nijmeegse Modo. Binnenkort ga ik ook Alledaagse Waanzin eens goed luisteren want Sticks vind ik hier ook weer goed klinken.

avatar van dusso
Na Rico vind ik toch ook wel Typhoon behoorlijk vetjes op deze verzamelaar. Wat een heerlijk nummer is Head Up! Hoop dat Typhoon ook weer snel met een nieuw album komt.

avatar van TheLegacy
Beloning

avatar van jacknina
Yep nr s van rico typhoon en james!!

avatar van PJC
PJC
We Blijven Hier

avatar van PJC
PJC
en ART produceert weer dikke kwaliteit. Kaapstad

MAS
De beat van Kaapstad is inderdaad geniaal.

avatar van YouAlreadyKnow
Lekkere tape, niet heel geniaal, maar toch zeker niet slecht.

Met als uitstekers: Untouchable, Niks Voor Ons, Head Up, Wij Zijn, Rijkdom, Kaapstad.

De Schaafkaas schreef:

Ben het helemaal met je eens wat betreft de verbonden acts.

tekstueel kan ik lastig begrijpen dat je ze minder bent gaan vinden.
een track als risico van het vak (overigens ook hele toffe beat) zit een paar goede teksten in, en ook snap ik niet hoe je kan zeggen dat niemand hierop zit te wachten:
- op dag een moet er meteen al een tweede en derde link komen voor de download van deze tape.
- nieuwe artiesten en producers(biggz, freez & henning) kunnen op deze manier zich makkelijker aan het publiek.
-er word nieuw werk van aankomende albums gepresenteerd (untouchable, wij zijn, rico & kubus, sticks en duvel)

je vind hier misschien niet de opgezwolle de volle tracks op, of de hoedenplank, maar toch vind ik wel dat ze even op hun gemak laten zien dat ze bijna 10 jaar na spuugdingen, wel degelijk nog steeds in de top van de nederlandse hiphop horen. De beats van met name A.R.T vallen op deze plaat idd wel wat tegen, maar staan ook wel hele toffe producties op (ik noem een kaapstad of een jammin')

De Schaafkaas
Het is ook wat overtrokken, maar ik bedoel dat iedereen liever een Rico-soloplaat of een nieuw FB album hoort in plaats van dit soort tracks waarvan de helft al bekend is en de andere helft het gewoon net niet is.

Ook al is deze wel minder dan Vol.1 hij slaagt wel meer in het doel dat deze tape's hebben namelijk nieuwe muziek laten horen van Fakkelteitgroep.

avatar van raafmau
Staan een paar lekkere nummers op.
4,7,18,20
Rest vind ik niet al te best.
Ben wel aan het wachten op de Rico cd dit jaar.

avatar van V.B.
Rijkdom is sowieso een van de hardere Nederlandse tracks van de afgelopen tijd.